Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Naisten asemaa vähätellyt tennispomo erosi – kollega antoi ympäripyöreitä kommentteja

Urheilu
 
JASON REED / Reuters
Serena Williams pelaa seuraavaksi Miamissa.
Serena Williams pelaa seuraavaksi Miamissa. Kuva: JASON REED / Reuters

Indian Wellsin tennisturnauksen johtaja Raymond Moore ilmoitti maanantaina eroavansa jouduttuaan ankaran kritiikin kohteeksi naispelaajia koskevien kommenttiensa vuoksi.

Moore sanoi sunnuntaina, että naisten WTA-kiertue ratsastaa miesten siivellä. Hän pyysi myöhemmin anteeksi ”äärimmäisen huonoa makua ja virheellistä tietoa”.

”Jos olisin naistennispelaaja, kiittäisin joka ilta polvillani Jumalaa Roger Federeristä ja Rafael Nadalista, koska he ovat todellakin kantaneet tätä lajia”, Moore lausui.

”WTA ei tee mitään päätöksiä, vaan he ovat vain hyvin, hyvin onnekkaita.”

Muun muassa naisten maailmanlistan ykkönen Serena Williams ja kaikkien aikojen menestyneimpiin kuuluva Martina Navratilova kritisoivat voimakkaasti Mooren mielipiteitä.

Vettä myllyyn lisäsi aiemmin maanantaina miesten maailmanlistan ykkönen Novak Djokovic, joka sanoi, että miesten tulisi saada suurempi osuus palkintorahoista. Hän perusteli näkemystään miesten suuremmalla lipunmyynnillä ja television katsojaluvuilla.

Miesten ATP-kiertueen puheenjohtaja Chris Kermode puhui tasa-arvoisten palkintorahojen puolesta, mutta muistutti, että päätökset ovat viime kädessä turnausjärjestäjien päätettävissä.

”ATP tukee täysin yhteiskunnan tasa-arvoa, mutta tiedostaa, että toimimme urheilu- ja viihdebisneksessä”, Kermode sanoi.

”ATP tavoittelee oikeudenmukaista korvausta pelaajilleen asettamalla minimirajat palkintorahoille miestenniksen tuottojen mukaan.”

”ATP kunnioittaa turnausjärjestäjien oikeutta tehdä omat päätökset koskien naisten turnausten palkintorahoja.”

Yhdysvaltojen tennisliiton (USTA) puheenjohtaja Katrina Adams halusi korostaa, että US Openin järjestäjät tukevat tasa-arvoisia palkintorahoja.

”USTA ja US Open pitävät pelaajien yhdenvertaisuutta yhtenä toiminnan kulmakivistä. Ensimmäisenä tasa-arvoisten palkintorahojen grand slam -turnauksena olemme johtamassa sukupuolten välisen tasa-arvon toteutumista urheilussa”, Adams totesi.

Sekä Serena Williams että Novak Djokovic ovat mukana tiistaina käynnistyneessä Miami Openissa, ja keskustelu palkintorahojen tasa-arvoisuudesta jatkuu varmasti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?