Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Bluesin erikoinen kausi jatkuu A-nuorissa – ”Keskittyminen peliin ei ollut missään nimessä normaali”

Urheilu
 
Juhani Liuhala

Pori. Maanantai oli synkkä päivä espoolaiselle jääkiekkoilulle, kun verohallinto haki Jääkiekko Espoo Oy:tä konkurssiin. Jo heti tiistaina valo paistoi kuitenkin risukasaan, kun Bluesin A-nuoret selvittivät tiensä nuorten SM-liigan välieriin. Ässät kaatui Porissa ratkaisevassa kamppailussa jatkoerässä lukemin 5–4 (1–1, 1–0, 2–3, 1–0). Voittomaalin laukoi Victor Westermarck. Muista espoolaisten maaleista vastasivat Emil Oksanen 1+1, Niklas Andersson 1+1, Ilkka Kangasniemi ja Tuukka Totro.

Ottelun jälkeen valmentaja Timo Hirvonen oli jopa liikuttuneessa tilassa. Voitto merkitsi hänelle ja koko seuralle huomattavan paljon.

”Olen niin valtavan ylpeä kaikista pelaajista. Tässä on tapahtunut paljon kaikenlaista, eikä tilanne ole ollut kenellekään helppo. Keskittyminen peliin ei ollut missään nimessä normaali maanantaisen tiedon jälkeen. Jotenkin ottelu silti voitettiin”, Hirvonen totesi.

Bluesin ylivoimaisesti suurin sankari oli maalivahti Samuli Rasilainen. Hän torjui peräti 56 laukausta, ja ilman Rasilaisen huippuiltaa Bluesin kausi olisi päättynyt. Ässien maalilla torjunut Arttu Kulmala hävisi virkaveljelleen lähes täydellisesti, torjuen vain 24 kiekkoa.

”En muista koskaan torjuneeni ihan tuollaista määrää yhdessä pelissä. En ole varma oliko tämä urani paras ottelu, mutta koskaan aikaisemmin ei ole voitto tuntunut yhtä hyvältä”, Rasilainen hymyili.

Maalivahdin mielestä valmistautuminen peliin ei ollut mahdottomasti erilainen kuin aikaisemmin.

”Jäälle menimme aika normaalilla tavalla, eikä se vaikuttanut kauheasti tekemiseen. Niin kauan tässä tapellaan Bluesin puolesta, kun siihen on mahdollisuus”, Rasilainen näki.

Tiistaina kerrottiin, että Bluesin A-nuorten loppukausi on taloudellisesti turvattu. Rahoituksesta vastaavat sponsorit, ja seuran entinen omistaja Jussi Salonoja.

”Kyllä se merkitsee meille todella paljon, että saamme jatkaa matkaamme niin pitkälle kuin mahdollista. Tämä on parasta aikaa pelaajille, ja näistä hetkistä pitäisi saada nauttia täysin rinnoin. Porukassa on paljon kavereita, jotka ovat kokeneet kauden aikana valtavan määrän erilaisia vastoinkäymisiä, joten iloiset hetket heille mielellään suo. Nyt ainakin pudotuspeliaika on meille turvattu”, Hirvonen puhalsi.

Välierissä Blues kohtaa KalPan. Toinen välieräpari on Ilves–HPK.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!