Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Klubin joukkue on pelaajaa vaille valmis

HJK halusi ostaa nigerialaisen Nnamdi Oduamadin AC Milanista, mutta italialaisseura ei suostunut.

Urheilu
 
Matthew Impey / REX
Nnamdi Oduamadi juhli Nigerian tasoitusmaalia Skotlantia vastaan toukokuussa 2014. Oduamadi on pelannut Nigerian maajoukkueessa 13 ottelua, joissa hän on tehnyt neljä maalia.
Nnamdi Oduamadi juhli Nigerian tasoitusmaalia Skotlantia vastaan toukokuussa 2014. Oduamadi on pelannut Nigerian maajoukkueessa 13 ottelua, joissa hän on tehnyt neljä maalia. Kuva: Matthew Impey / REX
Fakta

HJK:n joukkue kaudelle 2016

Maalivahdit: Thomas Dähne, Markus Uusitalo, Matias Sauramaa.

Puolustajat: Taye Taiwo, Lum Rexhepi, Ivan Tatomirović, Ville Jalasto, Aapo Halme, Sebastian Sorsa, Leo Väisänen, Lassi Järvenpää.

Keskikenttä: Mohamed Kamara, Obed Malolo, Matti Klinga, Atomu Tanaka, Toni Kolehmainen, Lucas Lingman, Vincent Onovo, Anthony Annan, Saku Ylätupa, Sebastian Dahlström.

Hyökkääjät: Nikolai Alho, Mikael Forssell, Alfredo Morelos, Lassi Lappalainen, Richard Gadze.

HJK:n joukkue tulevalle Veikkausliigakaudelle on yhtä pelaajaa vaille valmis.

Tiistaina Klubi julkisti tuoreimman hankintansa, kun AC Milanista saapui vuoden loppuun asti kestävällä lainasopimuksella nigerialainen laitahyökkääjä Nnamdi Oduamadi, 25.

Yksi pelaaja on vielä julkistamatta. HJK:n toimitusjohtajan Aki Riihilahden mukaan seura kertoo monivuotisesta sopimuksesta vielä yhden pelaajan kanssa sitten, kun se on mahdollista.

HS:n tietojen mukaan kyseinen pelaaja olisi brasilialainen Rafinha, joka pelaa tällä haavaa Belgian liigan Gentissä. Rafinha, 33, pelasi oikeana laitapakkina HJK:ssa kausilla 2010–2011.

Klubi on etsinyt talven aikana laitahyökkääjää joukkueeseen, josta lähtivät kauden jälkeen laitapelaajat Demba Savage, Formose Mendy ja Erfan Zeneli. Oduamadi täyttää osin näiden jättämää aukkoa.

Oikeajalkaisena Oduamadi on pelannut enimmäkseen oikealla laidalla, mutta on tilastojen mukaan pelannut myös vasemmalla laidalla. Viime kaudella loukkaantumisista kärsinyt Nikolai Alho on toinen selkeä avauskokoonpanon laitahyökkääjä.

Heidän lisäkseen laidalla voivat pelata muun muassa nuorista pelaajista Lassi Lappalainen ja Lucas Lingman.

Oduamadi on AC Milanin edustusjoukkueen pelaaja kesästä 2010 lähtien, mutta häntä on lainattu siitä lähtien viiteen eri seuraan Italiassa ja viimeksi turkkilaisseura Sanliurfasporiin.

Nigerialainen on pelannut Italian Serie B:ssä 81 ottelua, joissa hän on tilastojen mukaan tehnyt 12 maalia ja antanut kahdeksan maalisyöttöä.

Toimitusjohtaja Riihilahti kertoi yrittäneensä saada nigerialaiseen osto-optiota, mutta se ei onnistunut.

”AC Milan halusi pitää pelaajan itsellään, siksi tämä sopimus on lainasopimus”, Riihilahti kertoi HS:lle tiistaina.

AC Milanin johtajan Umberto Gandinin mukaan Oduamadi kuuluu edelleen milanolaisseuran suunnitelmiin.

”Siitä syystä haluamme hänelle hyvän ympäristön, ja tähän HJK Helsinki on hyvä vaihtoehto, varsinkin kun meillä on ollut hyvä yhteistyö seuran kanssa”, Gandini sanoi HJK:n tiedotteessa.

Oduamadi on jo liittynyt joukkueeseen ja matkustaa HJK:n tulevan kauden kenraaliharjoitusotteluun FF Malmöä vastaan.

Riihilahden mukaan seura ei etsi enää aktiivisesti pelaajia.

”Kausi alkaa kahden viikon päästä. Keskitymme nyt niihin pelaajiin, joita meillä on”, Riihilahti sanoi.

Vielä joulukuun puolessavälissä HJK:n joukkue näytti pahasti keskeneräiseltä. Sen jälkeen joukkueeseen on tullut yhdeksän pelaajaa – kuusi ulkomaalaista pelaajaa ja kolme suomalaista. Enemmistö näistä tosin on seuralle tai valmennukselle vanhoja tuttuja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!