Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kymmeniä venäläispainijoita kärähti – urheiluministeri valmis eroamaan

Maan dopingskandaali paisuu yhä. Samasta aineesta jäänyt kiinni jo yli sata urheilijaa.

Urheilu
 
MAXIM ZMEYEV / Reuters
Venäjän urheiluministeri Vitali Mutko tarjoutui eroamaan dopingskandaalin vuoksi.
Venäjän urheiluministeri Vitali Mutko tarjoutui eroamaan dopingskandaalin vuoksi. Kuva: MAXIM ZMEYEV / Reuters

Venäjän dopingongelmat pahenevat. Maan urheilijoita ja maailmanmestareita on jäänyt tänä vuonna kiinni jo parikymmentä, ja tiistaina painijat liitettiin joukon jatkoksi.

Venäläiset uutistoimistot siteerasivat maan painiliiton johtajaa Mikhail Mamiashviliä, joka sanoi, että maan painijoiden osallistuminen ensi kesän Rion olympialaisiin on vaakalaudalla ”kymmenien” dopingkäryjen vuoksi.

Mamiashvili ei kertonut painijoiden nimiä tai käryn aiheuttanutta ainetta. Venäjä oli vuoden 2012 Lontoon olympialaisten mitalitilaston kärkimaa neljällä kullalla, kahdella hopealla ja viidellä pronssilla.

Venäläiset yleisurheilijat suljettiin jo viime vuoden lopulla kansainvälisestä toiminnasta järjestelmällisen dopingin käytön vuoksi. Viime viikkoina on uutisoitu lukuisien maailmanmestarien ja lajinsa huippunimen jäämisestä kiinni meldoniumista.

Vuoden vaihteessa kiellettyjen aineiden listalle lisätystä aineesta on kärähtänyt jo yli sata urheilijaa. Venäläishuipuista positiivisen näytteen ovat antaneen muun muassa uinnin nelinkertainen maailmanmestari Julia Jefimova, tennistähti Maria Šarapova ja pikaluistelun viisinkertainen maailmanmestari Pavel Kulizhnikov.

Venäjän urheiluministeri Vitali Mutko ilmoitti tiistaina olevansa valmis eroamaan, jos hänen todetaan olevan vastuussa maansa dopingskandaalista.

Lähde: Reuters

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?