Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Koivun ”vettä korvasta” -harhautus ja voittomaali ratkaisivat elintärkeät pisteet Minnesotalle

Urheilu
 
Marilyn Indahl / USA Today Sports
Mikko Koivu on tällä kaudella tehnyt 17 maalia ja syöttänyt 33. Kuva viime vuoden joulukuulta.
Mikko Koivu on tällä kaudella tehnyt 17 maalia ja syöttänyt 33. Kuva viime vuoden joulukuulta. Kuva: Marilyn Indahl / USA Today Sports

NHL tiistaina:

Tampa Bay–Detroit 6–2 (2–0, 2–2, 2–0)

Ottawa–Washington 2–4 (0–3, 1–0, 1–1)

Montreal–Anaheim 4–3 (1–1, 2–2, 1–0)

Columbus–Philadelphia vl. 3–2 (0–1, 0–0, 2–1, 0–0)

Carolina–Ottawa 2–3 (0–1, 1–0, 1–2)

San Jose–St. Louis 0–1 (0–0, 0–0, 0–1)

Arizona–Edmonton 4–2 (1–1, 2–1, 1–0)

E: Lauri Korpikoski 0+1

Chicago–Dallas 2–6 (0–4, 1–1, 1–1)

C: Teuvo Teräväinen 0+1, D: Kari Lehtonen torjunnat 30/32

Minnesota–Los Angeles 2–1 (1–0, 1–1, 0–0)

Winnipeg–Vancouver 2–0 (0–0, 0–0, 2–0)

Suomalaispelaajat nousivat ratkaisevaan asemaan, kun Minnesota otti 2–1-kotivoiton Los Angelesista yön NHL-kierroksella.

Erik Haula vei joukkueen johtoon jo ajassa 3.46, kun hän ohitti Jonathan Quickin rystylaukauksella lähietäisyydeltä. Maali oli hyvään vireeseen päässeelle keskushyökkääjälle kauden 12:s.

Voittomaalin iski joukkueen kapteeni Mikko Koivu. Toista erää oli pelattu hieman yli kolme minuuttia, kun Koivu sai ylivoimapelissä kiekon Ryan Suterilta. Sentteri lähti välittömästi nousemaan kohti maalia, lähetti niin sanotulla vettä korvasta -vartaloharhautuksella puolustaja Jake Muzzinin väärään suuntaan ja laukoi kiekon tarkasti Quickin mailakäden puolelta verkkoon.

Koivun kauden 17. osuma vei Minnesota 2–0-johtoon, ja joukkue kesti loppuun asti, vaikka Tyler Toffoli kavensi vielä toisessa erässä johdon yhteen maaliin.

Koivu valittiin ottelun kakkostähdeksi loistavasti pelanneen Minnesota-vahdin Devan Dubnykin jälkeen. Minnesota hävisi laukaukset 18–39, mutta Dubnyk pelasti pisteet joukkueelle ja sai Koivulta ansaitut kehut.

”Alusta viimeiseen sekuntiin asti hän oli loistava, ja hän vain paransi otteitaan loppua kohti. Tämä oli valtava voitto joukkueelle, ja hänen panoksensa oli jättimäinen”, Koivu kommentoi NHL:n verkkosivulla.

Haula oli samoilla linjoilla.

”Hän voitti käytännössä yksin tämän pelin meille. Hän seisoi päällään koko illan ja oli joukkueelle todellinen selkäranka tänään”, Haula ylisti.

Voiton ansiosta Minnesota nousi kiinni viimeiseen pudotuspelipaikkaan. Joukkueella on koossa 74 ottelusta 81 pistettä, kun yhdeksäntenä olevalla Coloradolla on piste vähemmän. Sillä on myös ottelu vähemmän pelattuna.

Joukkueet kohtaavat lauantaina Coloradossa. Tasapisteissä varsinaisella peliajalla otettujen voittojen määrä ratkaisee joukkueiden välisen järjestyksen. Siinä Colorado on vahvoilla, koska sillä on kolme voittoa enemmän kuin Minnesotalla. Runkosarjassa pelataan 82 ottelua.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!