Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jalkapallon EM-kisoissa varaudutaan terrorismiin: ”Ottelut voidaan pelata tyhjille katsomoille”

Urheilu
 
Stefano Rellandini / Reuters
Uefan johtoryhmän varapuheenjohtajan Giancarlo Abeten mukaan EM-lopputurnauksessa voidaan pahimmassa tapauksessa pelata tyhjille katsomoille.
Uefan johtoryhmän varapuheenjohtajan Giancarlo Abeten mukaan EM-lopputurnauksessa voidaan pahimmassa tapauksessa pelata tyhjille katsomoille. Kuva: Stefano Rellandini / Reuters

Brysselin tiistaiset terrori-iskut herättävät huolta myös jalkapallopäättäjissä, jotka valmistautuvat kesällä Ranskassa pelattavaan EM-lopputurnaukseen.

Euroopan jalkapalloliiton Uefa julkaisi tiistaina lausunnon, jossa se vakuutti ottavansa turvallisuuden takaamisen erittäin vakavasti.

”Euro 2016 -turnauksen turvallisuustoimijat tarkkailevat turnauksen riskitasoja. Kaikki keinot ovat käytössä, jotta turnauksen turvallisuus pystytään takaamaan”, tiedotteessa todetaan.

Uefan johtoryhmän varapuheenjohtajan Giancarlo Abeten mukaan radikaalimpiin keinoihinkin ollaan valmiit tarpeen vaatiessa turvautumaan.

”Emme voi sulkea pois vaihtoehtoa, että ottelut pelattaisiin tyhjille katsomoille, koska emme voi sulkea pois terrorismin mahdollisuutta”, Italian jalkapalloliiton entinen puheenjohtaja kommentoi Radio 24:lle, jota The Guardian lainaa.

”Tavallisen maaottelun voi peruuttaa tai siirtää, mutta EM-turnausta ei.”

Ranskassa 10.6.–10.7. pelattavaan EM-turnaukseen osallistuvan Walesin päävalmentaja Chris Coleman puolestaan odottaa, että EM-kisat pelataan suunnitelmien mukaan kasvavasta terrorismin pelosta huolimatta.

”Se on, mitä ihmiset haluavat, ja meidän pitää varmistaa, että niin tapahtuu”, Coleman kommentoi BBC:lle.

Hän piti yli 30 ihmisen henget vaatineita iskuja ”uskomattoman pahoina”, mutta vaati, ettei terroristien saa antaa voittaa pelon kylvämisen kautta.

”Luulen, että nämä ihmiset haluaisivat meidän istuvan kodeissamme vuorokauden ympäri. Sitä ei saa tapahtua.”

Coleman kertoi luottavansa Uefan ponnisteluihin turnauksen turvallisuuden eteen. Hän muistutti kuitenkin, että kaikki ei ole estettävissä.

”Jos joku päättää kävellä väkijoukon keskelle ja räjäyttää itsensä, ovat turvamiesten mahdollisuudet rajalliset.”

Ranskan pääministeri Manuel Valls oli samaa mieltä Colemanin kanssa, eikä antaisi terroristien voittaa perumalla kisat. Myös maan sisäministeri Bernard Cazeneuve korosti, että kaikki mahdolliset keinot otetaan käyttöön lopputurnauksen turvallisuuden takaamiseksi. Ranska on ollut hätätilassa Pariisin marraskuisista terrori-iskuista saakka.

EM-kisojen järjestäjät sanoivat helmikuussa, että yli 10 000 ihmistä oli palkattu erilaisiin turvallisuustehtäviin kisoihin liittyen, ja esimerkiksi jokaisessa 51 ottelussa on paikalla 900 turvamiestä.

Kannattaja-alueet tutkitaan joka päivä pommien varalta, ja metallinpaljastimia voidaan käyttää porteilla. Cazeneuven mukaan turnauksen pitää tarjota osallistujille urheiluhenkeä, juhlallisuuksia ja turvallisuutta.

Myös maan urheiluministeri Thierry Braillard vahvisti, että terrorismi on otettu huomioon kaikessa turvallisuuteen liittyvässä suunnittelussa menneiden kuukausien aikana.

”Olemme sanoneet jo usean kuukauden ajan, että terrorismin mahdollisuus on suunnittelun keskiössä. Kisojen siirtäminen tai peruminen tarkoittaisi vain näiden pelkureiden voittamista”, Braillard kommentoi ranskalaislehti L’Equipelle.

”Turvallisuuden näkökulmasta emme pysty tekemään nykyistä enempää.”

Belgian maajoukkue peruutti iskujen takia ensi tiistain maaottelun Portugalia vastaan. Peli oli tarkoitus pelata Brysselissä sijaitsevalla Kuningas Baudouinin stadionilla on epävarmaa.

Turkin ja Ruotsin välisessä maaottelussa Ankarassa turvallisuudesta huolehtii Aftonbladetin mukaan tuhat poliisia ja 600 turvamiestä.

Gonzalo Fuentes / Reuters
Ranskan sisäministeri Bernard Cazeneuve vakuuttaa, että EM-turnauksen turvallisuuden takaamiseksi tehdään kaikki mahdollinen.
Ranskan sisäministeri Bernard Cazeneuve vakuuttaa, että EM-turnauksen turvallisuuden takaamiseksi tehdään kaikki mahdollinen.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!