Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Times: Venäjän uinnissa järjestelmällistä dopinginkäyttöä – todistajat pelkäävät henkensä puolesta

Urheilu
 
Stefan Wermuth / Reuters
Julia Efimova voitti 50 metrin rintauinnin MM-pronssia viime vuonna Venäjän Kazanissa.
Julia Efimova voitti 50 metrin rintauinnin MM-pronssia viime vuonna Venäjän Kazanissa. Kuva: Stefan Wermuth / Reuters

Venäjän urheilua ravisteleva dopingskandaali paisuu. Brittilehti The Timesin mukaan yleisurheilun lisäksi myös uinnissa dopingin käyttö on ollut järjestelmällistä. Lehden tutkimuksesta raportoi uutistoimisto AFP.

Venäläiset yleisurheilijat suljettiin kansainvälisestä toiminnasta viime vuoden lopulla järjestelmällisen dopinginkäytön vuoksi. Maailman antidopingtoimiston Wadan mukaan kyseessä oli valtiojohtoinen dopingjärjestelmä.

Timesin mukaan yleisurheilijoiden dopinginkäytön takana oleva venäläislääkäri Sergei Portugalov kannusti myös uimareita käyttämään suoritusta parantavia urheilussa kiellettyjä aineita.

Lehden lähteen mukaan pillereitä ja lääkkeitä oli tarjolla altaan reunalla Moskovassa järjestetyssä kilpailussa. Lisäksi lehti väittää, että kaksi venäläisuimaria jäi kiinni epo-hormonin käytöstä, mutta he selvisivät ilman rangaistuksia.

Todistajat ovat Timesin mukaan niin peloissaan, etteivät uskalla kertoa tietojaan julkisesti.

”Jos puhun, päädyn seuraavan junan alle Moskovan päärautatieasemalla, kuten muut, jotka tiesivät liikaa”, Venäjän uinnin sisäpiirissä oleva, nimettömänä pysyvä, mies sanoo lehdelle.

Wadan puheenjohtaja Craig Reedie toteaa väitteiden olevan kiinnostavia.

”Jos nämä väitteet pitävät paikkansa, ne koskevat varmuudella Wadaa, ja me tutkimme ne yksityiskohtaisesti”, hän sanoo Timesille.

Yli 40 venäläisuimaria on jäänyt kiinni dopingista edellisen kymmenen vuoden aikana, mikä on enemmän kuin mikään toinen maa.

Viime viikolla rintauinnin nelinkertainen maailmanmestari Julia Efimova jäi kiinni meldoniumista. Kyseessä on hänen toinen kärynsä, joten rangaistuksena odottaa elinikäinen kilpailukielto.

Venäläisiä yleisurheilijoita on jäänyt tänä vuonna kiinni jo parikymmentä, ja eilen kerrottiin kymmenien venäläispainijoiden antaneen positiivisen dopingnäytteen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!