Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uimari Ari-Pekka Liukkonen sai maksimisykkeensä kuntoon – ”Hän ei enää piiputa eivätkä treenit pääty oksennukseen”

Uinnin SM-kisat ovat pääsiäisenä.

Urheilu
 
Marcelo Carnaval
Ari-Pekka Liukkonen harjoitteli tammikuussa muun maajoukkueen mukana Rio de Janeirossa jalkapalloseura Fluminensen uima-altaalla.
Ari-Pekka Liukkonen harjoitteli tammikuussa muun maajoukkueen mukana Rio de Janeirossa jalkapalloseura Fluminensen uima-altaalla. Kuva: Marcelo Carnaval
Fakta

Uinnin arvokisoja

 SM-kisat Helsingissä 24.–28.3.

 EM-uinnit Lontoossa 16.–22.5.

 Rion olympiauinnit 6.–13.8.

Uinnin pitkän radan SM-kisoissa voidaan nähdä pääsiäisenä tukku yllätyksiä.

Maajoukkueen uimareille kisat tulevat liian aikaisin, ja osa heistä ui Helsingin Mäkelänrinteen SM-vesissä keskenkuntoisena.

”Uimarit olisivat halunneet, että SM-kisat olisi pidetty viikkoja myöhemmin kuin nyt”, uintivalmentaja Marko Malvela sanoo. Hän valmentaa muun muassa Rion kesäolympialaisiin valittua Ari-Pekka Liukkosta ja sinne pyrkivää Mimosa Jallow’ta.

Pääsiäinen valikoitui SM-kisojen ajankohdaksi monesta syystä. Mäkelänrinteen uimahalli menee ensi tiistaina remonttiin, ja järjestelyissä mukana oleva uimaseura Helsingin Uimarit täyttää 100 vuotta. Lisäksi Suomen Uimaliitto täyttää tänä vuonna110 vuotta.

Malvelan mukaan monet uimarit ovat sairastaneet flunssaa ja kärsineet ripuli- ja oksennustaudista, noroviruksesta.

”Esimerkiksi AP [Liukkonen] hakee kuntoaan. Mimosa hiihti keskiviikkona aamulla vielä pitkän hiihtolenkin jäällä”, Malvela kertoo omista valmennnettavistaan.

Liukkanen on kärsinyt lapsuudestaan asti sydämen rytmivaivoista. Ne korjattiin onnistuneessa leikkauksessa joulukuussa.

Ennen operaatiota hänen maksimisykkeensä nousi 240–250 lyöntiin minuutissa. Nyt ne ovat Marvalan mukaan laskeneet 190–200 lyöntiin.

”AP pystyy tekemään loppuun asti kovia harjoituksia. Hän ei enää piiputa eivätkä treenit pääty oksennukseen”, Malvela sanoo.

Suomen Olympiakomitea on valinnut Rioon kolme uimaria. Liukkonen on rikkonut olympiarajan 50 metrin vapaauinnissa, Jenna Laukkanen 100 ja 200 metrin rintauinneissa ja Matti Mattson 200 metrin rintauinnissa.

Matias Koski on antanut olympianäytöt 200 ja 400 metrin vapaauinnissa ja Tanja Kylliäinen 200 metrin sekauinnissa. Kumpaakaan ei ole valittu Rioon tässä vaiheessa.

Kylliäinen astuu SM-altaaseen lähes suoraan lennoltaan Yhdysvalloista.

Laukkanen voitti joulukuussa kaksi matkaa lyhyen radan EM-kisoissa. SM-kisoissa hän kokeilee vauhtiaan 200 metrin sekauinnissa maanantaina.

Suomen naisten 4 x 100 metrin viestijoukkueella on pieni mahdollisuus päästä Rioon. Se ratkeaa vasta EM-kilpailuissa toukokuussa.

Emilia Pikkarainen tavoittelee EM- ja olympiapaikkaa 100 metrin perhostelussa. Myös tukulla miesuimareita on mahdollisuus päästä Lontoon EM-kisoihin.

Uinnin SM-kilpailut pidetään torstaista maanantaihin Mäkelänrinteen uimahallissa Helsingissä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!