Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lonkero hakee Rion olympialaisista kasvua suomalaisurheilijoiden avulla

Olympiakomitea, opetusministeriö, työ- ja elinkeinoministeriö sekä joukko suomalaisia yrityksiä julkistivat olympialaisten ensimmäisen Finland House-hankkeen.

Urheilu
 

Suomen olympiakomitea, opetusministeriö, työ- ja elinkeinoministeriö sekä joukko suomalaisia yrityksiä hakevat yhdessä uusia markkinoita ensi kesänä Rion olympialaisten kautta.

Olympiakomitea, ministeriöt ja yritykset julkistivat torstaina ensimmäisen Finland House-hankkeen. Tarkoituksena on edistää urheilun avulla suomalaisyritysten kauppaa ulkomaille. Mallia Suomi-taloon on haettu itävaltalaisten Austria Housesta, joka on ollut menestys urheilun arvokisoissa.

Ensi kesänä Suomi isännöi Rion paraatipaikalla omaa taloa, jossa yritykset voivat järjestää tilaisuuksia asiakkailleen ja yhteistyökumppaneilleen. Myös Suomen olympiajoukkue ja presidentti Sauli Niinistö pitävät omia mediatilaisuuksiaan Suomi-talossa.

Rion kisojen kautta markkinoidaan erityisesti suomalaista cleantech-osaamista ja koulutusosaamista. Olympiakomitean puheenjohtajan Risto Niemisen mukaan olympialaiset tarjoavat hyvän kanavan nimenomaan cleantech-viennin edistämiselle.

”Kansainvälinen olympialiike on Agenda 2020:ssa kokonaan muuttanut lähestymistapaansa olympiakisoihin. Se perustuu kestävään kehitykseen ja hyvään hallintotapaan. Tämän kautta me olemme tulleet mukaan ja löytäneet mukaan suomalaisen huippuosaamisen”, Nieminen totesi tiedotustilaisuudessa.

Cleantech-yrityksistä Suomi-talossa mukana ovat muun muassa laivamoottoreita valmista Wärtsilä ja taajuusmuuttajia valmistava Danfoss.

Kasvua Rion olympialaisten, suomalaisten urheilijoiden ja muiden yritysten avulla hakee myös Hartwall perinteisellä Lonkero-brändillään. Lonkero kehitettiin alunperin Helsingin 1952 olympialaisia varten, jotta ravintoloilla olisi valmiina juomasekoituksia matkailijoille.

”Haluamme tuoda esiin, että alkuperäinen Long Drink on saanut alkuna vuoden 1952 olympialaisista. Nyt me palautamme juoman sen olympiajuurille”, tuotepäällikkö Eeva Ignatius kertoo.

”Samalla olemme tukemassa suomalaisia urheilijoita ja yrityksiä menestykseen maailmalla.”

Ignatiuksen hakee olympialaisten kautta Lonkerolle kansainvälisiä markkinoita. Viime vuonna Hartwall aloitti Lonkeron myynnin Hollantiin ja Ruotsiin. Menekki on ollut kelvollista.

”Näemme, että meidän tulevaisuus Lonkeron kanssa on ulkomailla. Myynnit ovat kehittyneet koko ajan erittäin vahvasti. Lähiaikoina tulee uusia markkina-avauksia uusista vientimaista ja haemme koko ajan uusia jakelijoita ympäri maailmaa.”

Ignatiuksen mukaan Lonkero näkyy Suomi-talossa ja yritykset voivat tarjota sitä asiakkailleen ja vierailleen. Hän arvelee, että suomalaiset urheilijat eivät Lonkeroa Riossa nauti, ainakaan ennen kilpailusuoritusta.

Juuret olympialaisissa näkyy Ignatiuksen mukaan Lonkerossa jo nyt, sillä etiketin pystyviivat symboloivat Helsingin olympiastadionin juoksurataa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?