Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suurten jalkapalloliigojen paitamainokset ovat pian miljardibisnes – Arabiemiraattien lentoyhtiöt ovat suurostajia

Urheilu
 
Andrew Boyers / Reuters
Manchester Cityn Kevin de Bruynen pelipaidassa on lentoyhtiö Etihadin mainos.
Manchester Cityn Kevin de Bruynen pelipaidassa on lentoyhtiö Etihadin mainos. Kuva: Andrew Boyers / Reuters

Euroopan kuuden suurimman jalkapalloliigan paitamainoksista maksetaan tällä kaudella yhteensä 830 miljoonaa euroa. Asia selviää keskiviikkona julkaistusta tutkimusyhtiö Repucomin tutkimuksesta.

Repucomin mukaan arvokkaimpia mainokset ovat Englannin Valioliigasta, jonka 20 joukkueen paitamainosten yhteisarvo kautta kohden on 330 miljoonaa euroa, kun vuotta aiemmin arvo oli 244 miljoonaa.

”Nykyisellä kasvuvauhdilla odotamme, että mainosten arvo ylittää miljardi euroa viimeistään kaudella 2017–18, jos ei jo ensi kaudella”, sanoo Repucomin Englannin toimiston toimitusjohtaja Jon Stainer.

Tutkimuksessa olivat Valioliigan lisäksi mukana Ranskan, Saksan, Italian, Hollannin ja Espanjan liigat.

Valioliigan jälkeen toiseksi arvokkaimpia mainokset olivat Saksan Bundesliigassa, jossa summa oli 168 miljoonaa euroa. Seuraavina tulivat Espanja (105 miljoonaa), Ranska (103 miljoonaa), Italia (83 miljoonaa) ja Hollanti (41 miljoonaa).

Maiden mukaan jaoteltuna eniten rahaa tulee sarjojen kotimaiden ulkopuolelta, Yhdistyneistä Arabiemeerikunnista. Maasta tulevista lentoyhtiöistä Emirates sponsoroi suurseuroista Real Madridia ja Etihad Manchester Cityä. Kaikkiaan maasta tulee paitasponsorirahaa 163 miljoonaa euroa.

Toisella sijalla on Saksa 136 miljoonalla eurolla ja kolmantena lähinnä autotehtaiden mainostuksen turvin Yhdysvallat 87 miljoonalla. Yhdysvaltalaisista autotehtaista esimerkiksi Chevrolet sponsoroi Manchester Unitedia.

Eniten paitasponsorointiin rahaa käyttävä toimiala on matkailu ja turismi, jonka käytämä summa on tutkimuksen mukaan 199 miljoonaa euroa.

Lähde: AFP

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?