Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Palaako IFK tasolleen? Tilauksessa tehoja ylivoimapeliin ja torjuntoja Hussolta

Pelicans yrittää lyödä ottelusarjan tasoihin ilman tyylipisteitä.

Urheilu
 
Vesa Koivunen
Näitä tilanteita HIFK yrittää välttää. Kiekko on maalivahti Ville Husson takana ja puolustaja Yohann Auvitu kaivaa sitä maalista.
Näitä tilanteita HIFK yrittää välttää. Kiekko on maalivahti Ville Husson takana ja puolustaja Yohann Auvitu kaivaa sitä maalista. Kuva: Vesa Koivunen

Jääkiekkohahmo Juhani ”Aurinkokuningas” Tamminen on tehnyt tunnetuksi kolmen kohdan ohjelmansa, jolla oikaistaan vaikeimmatkin syöksykierteet.

Helsingin IFK ei yhden puolivälierätappion jälkeen ole lähelläkään syöksykierrettä, mutta tarkempi silmäys kolmeen pointiin voisi olla paikallaan. Jokin muutos on tarpeen, kun joukkue kohtaa Pelicansin Lahdessa torstaina.

Ykköskohta lähtee maalivahtipelistä. Ville Husso päästi neljä kiekkoa taakseen, kun Pelicans kävi raapaisemassa kavennuksen ottelussarjassa Helsingissä maalein 4–2.

Ilta ei ollut Husson. Pari kiekkoa olisi ollut poimittavissa, eikä neljällä päästetyllä maalilla voita kuin harvakseen.

Toinen piikki osoittaa ylivomapeliä. Neljä ensimmäistä ylivoimaansa IFK tuhri ja onnistui vasta viidennessä, mutta ottelu oli silloin ohi.

Pörräävä laitahyökkääjä Joonas Rask napautti kiekon sisään, kun Pelicans johti 4–1, joten ottelun kääntäjäksi tuosta osumasta ei ollut.

Määrätietoisuus on kolmas kappale tässä Tammiselta varastetussa ABC-ohjelmassa.

Jos painostaa melkein täydet 60 minuuttia, täytyy tehdä enemmän kuin kaksi maalia. Eikä myöskään saa lipsauttaa omiin neljää.

Husso hiukan haroi tyhjää, mutta puolustukselle lankeaa suurin taakka. Niinä harvoina hetkinä, kun Pelicans hyökkäsi, pohtivat IFK:n pelaajat ilmeisesti tulevia pääsiäisvapaita, jotka paloivat yhtä aikaa tappion kanssa.

”Ylivoima oli heikohkoa”, IFK:n päävalmentaja Antti Törmänen myönsi.

Hussoa Törmänen ei arvostellut sanallakaan, mutta totesi neljän päästetyn maalin olevan liian paljon.

”Se tekee voittamisen hankalaksi”, Törmänen sanoi.

Laitahyökkääjä Juuso Puustinen puuttui IFK:lta tiistaina, eikä hän ollut jäällä keskiviikkonakaan. Puustinen ei ole loukkaantunut, vaan poissaolon takana ovat sarjaan kevätflunssa kuuluvat syyt.

IFK:n ketjut lähtivät elämään, kun Puustinen oli sivussa. Hän on viime aikoina pelannut kakkosessa yhdessä Roope Hintzin ja Robert Leinon kanssa.

”Yleensä, jos yksi on poissa, se vaikuttaa kentällisiin. Niin se menee”, Törmänen sanoi välipäivänä.

Kookas maalivahti Niko Hovinen auttoi 39 torjunnallaan Pelicansin voittoon Helsingissä. Päävalmentaja Petri Matikainen ei halunnut paljastaa, jatkaako Hovinen maalilla vai ottaako Janne Juvonen paikkansa.

”En osaa sanoa, kumpi pelaa, mutta tärkeitä pelaajia he ovat meille”, Matikainen sanoi.

Pelicans näytti, että se on vakavasti otettava vastustaja. Kaunista peli ei tiistaina ollut, mutta neljää tehtyä maalia on turha aliarvioida.

Kotihallissaan Pelicans yrittää lyödä lystin tasoihin. Voi olla vaikea puolustaa yhtä uhrautuvasti kotijäällä, kun fanit odottavat hienouksia.

”Me ei voida pelata faneille, vaan itselle. Me ei pystytä ylikauniilla pelillä hurmaamaan ketään. Täytyy olla muita juttuja”, Matikainen sanoi.

Nuorten MM-kultamitalisti Sebastian Repo ei mahtunut tiistaiseen kokoonpanoon mutta kärkkyy paikkaa takaisin.

”Jotain pieniä muutoksia tulee, mutta ne ovat yksittäisiä. Ei mitään suurta”, Matikainen sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!