Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uefan johtaja väläytti EM-turnauksen pelejä ilman yleisöä

Olympiakomitean puheenjohtaja Risto Nieminen: Turvatoimet tiukentuvat urheilutapahtumissa.

Urheilu
 
GONZALO FUENTES / Reuters
EM-jalkapallon päänäyttämöllä Stade de France-stadionilla oli tiukat turvatoimet Ranskan ja Italian rugbyottelussa helmikuussa.
EM-jalkapallon päänäyttämöllä Stade de France-stadionilla oli tiukat turvatoimet Ranskan ja Italian rugbyottelussa helmikuussa. Kuva: GONZALO FUENTES / Reuters

Euroopan jalkapalloliitto Uefa varautuu terroriuhkaan tiukin turvatoimin ensi kesänä Ranskassa järjestettävissä EM-kisoissa.

Uefan italialainen varapuheenjohtaja Giancarlo Abete sanoi tiistaina liiton olevan valmis jopa siihen, että kisat pelataan turvallisuussyistä suljettujen ovien takana ilman yleisöä.

Abete perusteli näkemystään sillä, että yksittäisiä maaotteluita voidaan perua ja siirtää, mutta näin ei voi tehdä turnauksessa.

Keskiviikkona Uefa oikoi Abeten lausuntoa.

”Luotamme, että turvatoimet takaavat turvalliset ja riemukkaat EM-kisat. Meillä ei ole suunnitelmissa järjestää kisoja suljettujen ovien takana”, Uefan tiedottaja Pedro Pinto kertoi uutistoimisto AFP:lle.

Uefa vakuutti ottavansa EM-kisojen turvallisuuden takaamisen erittäin vakavasti.

EM-turnaus pelataan Ranskassa 10.6.–10.7. kymmenellä eri stadionilla.

Terrorismi nousi konkreettiseksi uhkaksi viime helmikuussa, kun kolme terroristia yritti päästä EM-kisojen päästadionille Pariisin Stade de Francelle pelattuun Ranskan ja Saksan väliseen maaotteluun. Kaksi terroristeista pysäytettiin stadionin porteilla, kolmas räjäytti pomminsa stadionin ulkopuolella.

Ranskan urheiluministerin Thierry Braillardin mukaan terrorismi on otettu huomioon kaikessa turvallisuuteen liittyvässä suunnittelussa. Kisajärjestäjät kertoivat helmikuussa, että turvallisuudesta vastaa yli 10 000 ihmistä, ja jokaisessa 51 ottelussa on paikalla 900 turvamiestä.

Suomen olympiakomitean puheenjohtaja Risto Nieminen uskoo, että tarkastukset lisääntyvät kaikissa urheilutapahtumissa terroriuhan takia. Se voi vaikuttaa myös kisapaikkojen valintaan.

Nieminen ei kannata yleisön sulkemista pois urheilukisoista.

”Silloin pelkovaikute toimii juuri niin kuin terroristit haluavat, eli arkinen elämä muuttaa kokonaan muotoaan ja eletään uhan alla”, hän sanoi HS:lle.

”En ole kuullut yhtään aidosti sellaista keskustelua, että olympialaisten tai arvokisojen suhteen näin pitäisi toimia.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!