Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hyvin esiintyneen Valioliiga-puolustajan maajoukkuepelit ovat jääneet 16 minuuttiin vuonna 2012 – ”Zlatan pilasi urani”

Urheilu
 
Ed Sykes / Reuters
Southamptonin Shane Longilta pallon vievä Ryan Shawcross (vas.) on ajautunut sivuraiteelle maajoukkueesta.
Southamptonin Shane Longilta pallon vievä Ryan Shawcross (vas.) on ajautunut sivuraiteelle maajoukkueesta. Kuva: Ed Sykes / Reuters

Englannin Valioliigan Stoken puolustaja Ryan Shawcross muistaa ikuisesti marraskuun 2012 ja Englannin maajoukkueen vierailun Ruotsissa Friends-areenan avajaisissa.

Shawcross pääsi edustamaan Roy Hodgsonin valmentamaa Englannin maajoukkuetta ensimmäisen kerran. Hän tuli kentälle 74. minuutilla Englannin johtaessa 2–1.

90 minuutin täyttyessä Ruotsin avausmaalinkin tehnyt Zlatan Ibrahimovic oli tehnyt kolme maalia lisää ja kääntänyt pelin Ruotsille.

”Olen vitsin aihe perheessäni, vain koska yksi mies pilasi kymmenen minuutin mittaisen kansainvälisen jalkapallourani”, Shawcross kertoo Telegraphille.

”He ovat jatkuvasti sanomassa, että Zlatan pilasi urani. Minulla oli mahdollisuus, enkä usko että moni muukaan puolustaja olisi pysäyttänyt häntä. Sain kymmenen minuutin mahdollisuuden näyttää, mihin pystyn eikä esitykseni luultavasti ollut tarpeeksi hyvä. Vastassa oli yksin maailman parhaista hyökkääjistä, joka oli hyvässä vireessä ja asiat vain tapahtuivat.”

Zlatan-puheissaan Shawcrossilla on pilke silmäkulmassa. Telegraphin mukaan tarinaa kertoessaan puolustaja sulkee silmänsä ja nauraa.

Maajoukkueesta puuttumista on silti ihmetelty. Stoken valmentaja Mark Hughes on arvioinut, että tilastojen Shawcrossin pitäisi olla vakiokasvo maajoukkueessa.

Shawcross kertoo Telegraphille, että ei usko olevansa mukana ennen kuin Hodgson vaihtuu toiseen valmentajaan. Hänen mielestään esitykset kentällä ovat olleet riittävän hyviä.

”Niin asiat ovat jalkapallossa. Jotkut valmentajat pitävät pelaajista, josta toiset eivät. Tällä hetkellä hän joko ei usko minun olevan valmis siihen tai uskoo valitsemiensa pelaajien olevan parempia.”

Shawcross muistetaan myös rumasta taklauksesta vuonna 2010. Sen seurauksena Aaron Ramseyn sääriluu katkesi. Shawcross sanoo maineen seuraavan häntä yhä.

”Minusta kirjoitetaan paljon kolumneja, mutta ei koskaan siitä, miten hyvin pelaan, vaan yleensä siitä, miten potkin ihmisiä tai pelityylistä. En väittäisi koskaan itseäni puhtaimmaksi pelaajaksi, mutta kurinpitohistoriani ei ole kovin paha.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!