Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Salibandyyn uusi jättiseura – SSV ja Erä yhdistyvät maailman suurimmaksi

EräViikingit pelaa ensi kaudella miesten Salibandyliigaa, naisten Salibandyliigaa ja SM-sarjoja A-, B- ja C-nuorten sarjoissa, tytöissä ja pojissa.

Urheilu
 
Roni Rekomaa / Lehtikuva
Mikael Järven edustama SSV selvitti tiensä miesten salibandyliigan välieriin.
Mikael Järven edustama SSV selvitti tiensä miesten salibandyliigan välieriin. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Suomen salibandykartalle saadaan uusi joukkue, kun lajin helsinkiläiset kestomenestyjät Tapanilan Erä ja Salibandyseura Viikingit yhdistyvät.

Joukkueet yhdistävät toimintansa miesten, naisten ja junioreiden edustustoiminnan osalta. Uuden seuran nimeksi tulee EräViikingit, ja siitä tulee yli 2 000 jäsenensä ansiosta maailman suurin salibandyseura.

”EräViikingit-nimi kunnioittaa vanhoja menestyneitä seuroja ja niiden perinteitä. Tämä nimi kertoo myös siitä, että seura matkaa kohti tulevaisuutta yhtenä isona perheenä”, SSV:n verkkosivuilla julkaistussa tiedotteessa perustellaan nimivalintaa.

Viikingit on voittanut miesten Suomen mestaruuden 11 kertaa, ja Erä on kruunattu naisten ykköseksi seitsemästi.

EräViikingit pelaa ensi kaudella miesten Salibandyliigaa, naisten Salibandyliigaa ja SM-sarjoja A-, B- ja C-nuorten sarjoissa, tytöissä ja pojissa.

Erä ja SSV jatkavat siirtymävaiheessa vanhoilla nimillään alemmissa juniori-ikäluokissa. Uusi seura tulee edelleen tarjoamaan harrasteryhmiä salibandykouluissa ja kerhoissa eri puolilla Helsinkiä.

Erä Akatemian miesten Divari-joukkue toimii EräViikinkien miesten huippu-urheilupolulla lenkkinä matkalla kohti liigaa.

”Erä Akatemian joukkue fuusioidaan vahvasti EräViikinkien A-junioreiden kanssa. Akatemia on tärkeä osa huippu-urheilupolkua, joten Divaria pelataan vahvasti junioripitoisella joukkueella.”

EräViikinkien toiminnanjohtaja Jari Oksanen vakuuttaa, että jokaiselle juniorille löytyy jatkossakin pelipaikka.

”Mikään joukkue ei hajoa, eikä kenenkään pelit lopu”, Oksanen sanoo.

Jatkossa samassa juniorisarjassa saattaakin pelata melkoinen määrä saman seuran joukkueita, sillä nykyiselläänkin Erällä on nuoremmissa junioreissa samassa sarjassa jopa kolme joukkuetta.

Oksanen näkee yhdistymisen tarjontaa lisäävänä asiana, sillä jatkossa seuran on aiempaa helpompi tarjota pelipaikka jokaiselle taitotasosta tai motivaatiosta riippumatta.

”Viime vuosina on jouduttu lopettamaan useita harrastejoukkueita, koska jengiä ei ole saatu kasaan. Tämä vahvistaa etenkin harrastetoimintaa, joka monesti jää suurelta yleisöltä näkymättömiin.”

Suurseurojen yhdistymistä perustellaan aiempaa vahvemmalla seuralla ja organisaatiolla. Myös uusi palloiluhalli on tavoitelistalla. Ensi kauden pelipaikka ei vielä ole selvillä.

”Pääkaupunkiseutu tarvitsee sellaisen huippu-urheilutuotteen, joka on kiinnostava kaikilla sektoreilla – niin ottelutapahtuman kuin menestykseen kykenevän joukkueen osalta. Keskeinen intressimme on myös pyrkiä saamaan Helsinkiin palloiluhalli, joka tarjoaa huippuluokan puitteet liigasalibandylle.”

Miesten Salibandyliigaan uusi seura tuo ensi kaudeksi vain yhden joukkueen. Fuusion johdosta vapautuvan liigapaikan mahdollisesta täyttämisestä vastaa Salibandyliiton liittohallitus.

”Tavoite on, että EräViikingit on koko Helsingin yhteinen joukkue. Joukkue haluaa menestyä ja tavoitteena on olla kilpailukykyisin ryhmä miesten Salibandyliigassa.”

”EräViikingit parantaa myös naisten edustusjoukkueen toimintaedellytyksiä huomattavasti ja pystyy tarjoamaan myös tyttöpuolella yhtenäisen pelaajapolun.”

Yhdistymisen ilmoitusajankohta on varsin mielenkiintoinen, sillä pääsarjojen pudotuspelit ovat täydessä vauhdissa.

”Suurten asioiden etenemistä ei aina voi aikatauluttaa tai jarruttaa. Uskomme, että tämä on molemmille seuroille mahtava asia ja tästä hyötyvät kaikki”, tiedotteessa kuitataan.

EräViikinkien puheenjohtaja on Tapanilan Erän salibandyjaoston puheenjohtajana toiminut Jari Mäki-Arvela. Uuden seuran hallituksessa työskentelevät perustajaseurojen vahvat taustahenkilöt, kuten Viikinkien nokkamiehenä aiemmin tunnettu Kurt Westerlund.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!