Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomalaiselle korislupaukselle kutsu All Star -katselmukseen

Lauri Markkanen on kolmas suomalaiskoripalloilija kautta aikain, joka on saanut kutsun Nike Hoop Summitiin.

Urheilu
 

Suomalaisen koripallon suurlupauksiin kuuluva Lauri Markkanen, 18, on saanut kutsun teini-ikäisten huippulupausten vuosittaiseen kansainväliseen All Star -katselmukseen, Nike Hoop Summitiin. USA:n ja muun maailman joukkueet kohtaavat Portlandin Moda Centerissä 9. huhtikuuta.

Viimeiset vuodet HBA-Märskyä miesten Divarissa edustanut 211-senttinen Markkanen on kolmas Nike Hoop Summitiin kutsun saanut suomalaispelaaja.

Vuodesta 1995 järjestettyyn nuorisopelaajakatselmukseen ovat aiemmin kutsun saaneet Teemu Rannikko (1999, 2000) ja Petteri Koponen (2007). Itse ottelussa suomalaispelaajista on esiintynyt Koponen, joka pelasi ”Muun maailman” joukkueessa USA:n superlupaussikermää vastaan huhtikuussa 2007.

Nike Hoop Summit tunnetaan teini-ikäisten huippuluokan koripalloprospektien näyteikkunana. Aiemmin ottelussa ovat loistaneet supertähdet kuten Kevin Garnett, Dirk Nowitzki, Kevin Durant ja Anthony Davis.

USA:n joukkueeseen on tänä vuonna valittu muun muassa kesän 2017 NBA-draftin ykkösvarauksiksi uumoillut Jayson Tatum (203 cm) ja Harry Giles (208 cm). Muun maailman joukkueeseen on Markkasen ohella nimetty muun muassa Ranskan Isaiah Cordinier (195 cm), joka nähtäneen tulevana kesänä myös 20-vuotiaiden miesten EM-kisoissa Helsingissä.

Lauri Markkanen viimeisteli päättyneellä divarikaudella HBA-Märskylle 21,6 pistettä, 7,6 levypalloa ja 1,1 syöttöä ottelua kohden. Tulevaksi kaudeksi Markkanen on siirtymässä USA:n yliopistokentille Arizona Wildcatsin paitaan.

Markkanen on myös ehdolla Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkueeseen, joka isännöi ikäluokkansa EM-kisoja Helsingissä ensi heinäkuussa.

Lähde: Koripalloliiton tiedote

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?