Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäjän urheiluministeri: ”27 urheilijaa jäänyt kiinni meldoniumista”

WADA:n mukaan 123 urheilijaa on kärähtänyt maailmanlaajuisesti sydänlääke meldoniumin käytöstä.

Urheilu
 
MAXIM ZMEYEV / Reuters
Venäjän urheiluministeri Vitali Mutko on tarjoutunut eroamaan, jos hänen todetaan olevan vastuussa maansa dopingskandaalista.
Venäjän urheiluministeri Vitali Mutko on tarjoutunut eroamaan, jos hänen todetaan olevan vastuussa maansa dopingskandaalista. Kuva: MAXIM ZMEYEV / Reuters

Venäjän urheiluministeri Vitali Mutko kertoi perjantaina, että Venäjällä on jäänyt tammikuusta lähtien 27 urheilijaa kiinni kielletyn sydänlääke meldoniumin käytöstä. Meldonium lisättiin Wadan kiellettyjen lääkeaineiden listalle tämän vuoden alussa.

”27 on antanut positiivisen näytteen meldoniumista, ja kaikkiaan tapauksia on maailmassa noin 127”, Mutko sanoi R-Sport-nimiselle uutistoimistolle.

”Mutta nämä luvut voivat muuttua.”

Maailman antidopingtoimisto WADA kertoi torstaina, että 123 urheilijaa on jäänyt kiinni meldoniumin käytöstä. Kaikkien kärynneiden urheilijoiden nimiä ei ole tuotu julkisuuteen.

Viime viikkoina on uutisoitu lukuisista meldonium-käryistä. Venäläishuipuista positiivisen näytteen ovat antaneen muun muassa uinnin nelinkertainen maailmanmestari Julia Jefimova, tennistähti Maria Šarapova ja pikaluistelun viisinkertainen maailmanmestari Pavel Kulizhnikov.

Venäläiset yleisurheilijat suljettiin jo viime vuoden lopulla kansainvälisestä toiminnasta järjestelmällisen dopingin käytön vuoksi. Venäjä yrittää nyt puhdistaa doping-kohuissa ryvettynyttä mainettaan ja parantaa antidopingtyötään.

Kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF:n valtuusto päättänee toukokuun kokouksessa, saavatko venäläiset yleisurheilijat osallistua Rion olympialaisiin.

Lähde: AFP

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!