Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Terhi Stegarsin hevonen matkusti lomalta maailmancupiin

Maailmancupin avausluokka perjantaina ei mennyt odotusten mukaisesti

Urheilu
 
TT NEWS AGENCY
Terhi Stegars teki ratsukkonsa Axiksen kanssa kaksi kallista virhettä laukkaohjelmassa.
Terhi Stegars teki ratsukkonsa Axiksen kanssa kaksi kallista virhettä laukkaohjelmassa. Kuva: TT NEWS AGENCY

Maanantaina kouluratsastaja Terhi Stegarsin puhelin soi. Hän poti kovaa flunssaa. Ori Axis oli aloittanut jo lomansa laitumella. Viime hetken peruutusten takia Stegars sai yllätyspaikan pääsiäisenä Ruotsin Göteborgissa ratsastettavaan kouluratsastuksen maailmancupin finaaliin. Hänellä oli muutama tunti aikaa päättää, lähteekö kilpailuihin.

"Mahdollisuus ratsastaa 11 000 katsojan edessä loppuunmyydyssä maailmancupin finaalissa on niin ainutlaatuinen, ettei sitä voi urheilijana jättää käyttämättä", Stegars sanoo.

Hän on kaikkien aikojen kolmas suomalainen kouluratsastaja, joka on saanut paikan maailmancupin finaaliin. Viime vuoden finaalissa Las Vegasissa Stegars oli 13:s.

Maailmancupin avausluokka perjantaina ei mennyt odotusten mukaisesti. Ratsukko jäi selvästi alle tulostasonsa ollen 17:s.

"Meille tuli laukkaohjelmassa kommunikaatio-ongelmia Axiksen kanssa. Teimme kaksi erittäin kallista virhettä laukkaohjelmassa. Muuten suoritus oli hyvä, mutta virheet tapahtuivat kalliissa kohdissa, sillä ne kerrottiin kahdella."

Kouluratsastuksen maailmancupin finaali ratsastetaan sunnuntaina 14.15 alkaen Suomen aikaa. Ratsukot lähtevät finaaliin puhtaalta pöydältä.

"Harjoittelemme lauantaina laukkatyöskentelyä. Lähden hyvillä mielin finaaliin, sillä vapaaohjelma on aina ollut vahvuutemme."

Kouluratsastuksen Rion ranking sulkeutui maaliskuun alussa. Näillä näkymin Terhi Stegars ei ole saamassa olympiapaikkaa. Hän on kuudennella varasijalla ryhmässään.

"Tilanne selviää loppukevään ja kesän aikana. Valmistaudun Axiksen kanssa siten, että olemme valmiita lähtemään Rioon, jos paikka avautuukin."

Ratsastukselle on tyypillistä, että paikan saaneita ratsukoita jää pois kilpailuista aivan viime hetkiin saakka muun muassa loukkaantumisten takia. Olympiakomitea vahvistaa viimeiset ratsastuksen paikat Rioon heinäkuun puolivälissä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!