Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Backe jatkaa pelitavan iskostamista – tällä avauskokoonpanolla Puolaa vastaan

Keskikenttäpelaaja Rasmus Schüllerin mukaan selkeä pelitapa tukee Suomen pelaajatyyppejä.

Urheilu
 
Markku Ulander / LEHTIKUVA
Päävalmentaja Hans Backe johtaa Suomen jalkapallomaajoukkueen otteluihin Puolaa ja Norjaa vastaan.
Päävalmentaja Hans Backe johtaa Suomen jalkapallomaajoukkueen otteluihin Puolaa ja Norjaa vastaan. Kuva: Markku Ulander / LEHTIKUVA

Suomen jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Hans Backe pääsi valitsemaan pääsiäisen maaotteluihin ensi kertaa kaikki käytettävissä olevat pelaajat. Suomi kohtaa kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan ottelupäivinä vieraskentillä lauantaina Puolan ja tiistaina Norjan.

Backe kutsui maajoukkueeseen vain neljä sellaista pelaajaa ( Kari Arkivuo, Ville Jalasto, Janne Saksela ja Rasmus Schüller ), jotka olivat mukana Abu Dhabin harjoitusleirillä tammikuussa. Schüller on nyt kolmatta kertaa peräkkäin mukana maajoukkueessa.

”Otan kutsu kerrallaan maajoukkuekutsut. Täällä on paljon hyviä pelaajia ja tosi kova kilpailu pelipaikoista. En ole sen suuremmin miettinyt, että olen vakiinnuttanut paikkani. Tosi kiva olla taas mukana. Yritän harjoituksissa näyttää, että pystyn pelaamaan näissä peleissä”, Schüller, 24, kertoi puhelimitse maajoukkueen majapaikasta Puolasta.

Abu Dhabissa Suomi kärsi 0–3-tappion Ruotsille ja 0–1-tappion Islannille. Näissä otteluissa Backe ajoi ensimmäisen kerran pelitapaansa sisään Suomen maajoukkueeseen.

”Tämä on ollut toistoa niille, jotka olivat Abu Dhabissa mukana, muille tämä on ensikosketus Backen pelitapaan”, Schüller sanoi.

Backen pelitapa on tullut Schüllerille jo selväksi.

”Pelaamme 4–4–2 -ryhmityksellä. Puolustuspeli on aluepuolustusta, ja suojaamme tiukasti Backen mielestä kriittisimpiä alueita. Hyökkäyspelissä on kahden kärjen taktiikka, jossa pitäisi päästä vastustajan puolustuslinjan selustaan. Olemme puhuneet siitä, mikä on nopein reitti sinne”, Schüller kertoi.

Schüllerin mukaan Backe haluaa joukkueen pelaavan selkeätä jalkapalloa.

”Minusta tuntuu, että se voi sopia todella hyvin pelaajatyypeillemme. Pelitapa voi tukea pelaajatyyppejämme. Se auttaa saamaan hyviä tuloksia”, Schüller sanoi.

Väliaikaisen päävalmentajan Markku Kanervan johdolla Suomi pelasi samalla ryhmityksellä kuin Backe haluaa. Schüller uskoo, että se oli jo valmistautumista uuden valmentajan aikakauteen.

Puola on kova testi Suomelle.

”Katsoimme eilen videolta, miten Puola pelasi Serbiaa vastaan. Puolalla on hyviä yksilöitä. Siitä tulee tiukka testi”, Schüller sanoi.

Suomen avauskokoonpano Puola-ottelussa:

Lukas Hradecky; Kari Arkivuo, Paulus Arajuuri, Joona Toivio, Jere Uronen; Perparim Hetemaj, Roman Eremenko, Tim Sparv, Alexander Ring; Kasper Hämäläinen, Joel Pohjanpalo.

Fanseat.com näyttää ­Puola–Suomi-maaottelun ­suorana lähetyksenä tänään alkaen kello 18.30.

Kottilat puivat Suomen mahdollisuuksia HS.fi/hstv/kottilat
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!