Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Maalivahdinvaihtojen puolivälieräsarja

Sekä HIFK että Pelicans ovat peluuttaneet kahta maalivahtia puolivälieräsarjassa.

Urheilu
 
Vesa Koivunen
Ville Husso katseli neljännen puolivälieräottelun vaihtopenkiltä.
Ville Husso katseli neljännen puolivälieräottelun vaihtopenkiltä. Kuva: Vesa Koivunen

Joko Helsingin IFK tai Lahden Pelicans saa vietyä sarjan yhden voiton päähän ratkaisusta, kun joukkueet kohtaavat tänään viidennessä puolivälieräottelussa. Sarjassa molemmat ovat jo ehtineet vaihtaa aloittavan maalivahtinsa.

HIFK voitti sarjan kaksi ensimmäistä ottelua. Sen jälkeen lahtelaiset vaihtoivat ensimmäistä kertaa pudotuspeleissä maalille Niko Hovisen ja voittivat kaksi seuraavaa. HIFK taas reagoi kolmannen pelin tappioonsa siten, että neljännessä pelissä maalia vartioi Ville Husson sijaan Kevin Lankinen.

Bluesin tämän kauden maalivahtivalmentaja Ilari Näckel ei odottanut, että HIFK vaihtaa maalivahdin. ”Jos taustalla ei ole sairastumista tai loukkaantumista, ratkaisu on yllättävä. Husso pelasi valtaosan runkosarjan lopun peleistä, ja Lankisella oli jo parikymmentä päivää edellisestä pelistä”, Näckel sanoo.

Näckel sanoo itse kuuluvansa konservatiiviseen koulukuntaan. Hänestä yksi pudotuspelimaalivahti on parempi vaihtoehto.

”Helpompaa on mennä yhdellä ja jatkaa heikomman pelin jälkeen eteenpäin. Usein maalivahti on heikon pelin jälkeen pykälää skarpimpi, jos tietää että on mokannut”, Näckel sanoo.

”Ajattelen, että vaihtoon pitää olla syy. Pelaaminen näyttää, ja pitää olla rehellinen. Asemat ansaitaan pitkälle jo runkosarjassa, sillä mitä siellä tehdään.”

Husson ja Lankisen Näckel arvioi varsin samalla tyylillä pelaaviksi maalivahdiksi. Molemmat ovat myös lähes saman mittaisia: Husso 188, Lankinen 186 senttiä.

”Husso on pelannut enemmän, ja hänellä on kovempi rutiini aikuisten peleistä. Hän pelasi tasaisen runkosarjan”, Näckel muistuttaa.

Juvosella (185 cm) ja Hovisella (200 cm) pituuseroa on enmmän. Näckel arvioi Hovisen isoksi ja peittäväksi, rauhalliseksi maalivahdiksi. Juvonen puolestaan luottaa enemmän liikkeeseen.

”Pelicansinkin pitää lukea maalivahtiaan ja miettiä, mistä voivat antaa ampua.”

Kahden voiton jälkeen kynnys vaihtaa Hovinen pois maalilta lienee Pelicans-leirissä suuri.

HIFK-valinnassa ensimmäinen ratkaiseva asia on Näckelin arvion mukaan se, mistä syystä Lankisesta alun perin tehtiin pelaava maalivahti: oliko taustalla Husson loukkaantumista, pelkästään peliesitykset vai onko HIFK:n alkuperäinen suunnitelma todella ollut molempien peluuttaminen.

Viides puolivälieräottelu HIFK–Pelicans tänään kello 17 Helsingin jäähallissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?