Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Flunssa vei Terhi Stegarsin pisteet kouluratsastuksen maailmancup-finaalissa

Urheilu
 
Outi Räisänen / SRL
Terhi Stegars kouluratsastuksen maailmancupfinaalissa Ruotsin Göteborgissa.
Terhi Stegars kouluratsastuksen maailmancupfinaalissa Ruotsin Göteborgissa. Kuva: Outi Räisänen / SRL

Kova flunssa ja hengitystietulehdus veivät terän kouluratsastaja Terhi Stegarsin ja Axis-orin kouluratsastuksen maailmancupin finaalisuorituksesta Göteborgissa sunnuntaina. Ratsukko sijoittui vapaaohjelmassa 16. sijalle 18 kilpailijan joukosta.

”Olen sen verran flunssainen, että viimeinen potku ratsastuksesta jäi puuttumaan. Radalla tuli joitakin virheitä laukkaohjelmassa, mutta ennen kaikkea en pystynyt antamaan tänään parastani”, Stegars arvioi kilpailun jälkeen.

Hän sai vapaaohjelmasta 69,268 prosenttia enimmäispisteistä, kun tuomarit ovat palkinneet ratsukon parhaimmillaan 77 prosentin tuloksella.

”Olen joka tapauksessa ylpeä, että sain kutsun tänne ja pääsin edustamaan Suomea. Urheilijana en voinut jättää tilaisuutta käyttämättä, vaikka valmistautuminen ei ollut paras mahdollinen.”

Maailmancupin finaalin voitti Hollannin Hans Peter Minderhoud hevosellaan Glock's Flirt. Ratsukko sai vapaaohjelmasta 82,357 prosenttia enimmäispisteistä. Toiseksi ratsasti Ruotsin Tinne Vilhelmson Silfvén ja kolmanneksi Saksan Jessica von Bredow-Werndl.

Tänä vuonna maailmancupin finaalin jännitystä latisti monien maailmanlistan kärkinimien poisjääminen. Maailmanlistan kymmenestä parhaasta puuttui kuusi ratsastajaa.

Kilpailuista jäi viime hetkellä pois muun muassa olympiakultamitalisti ja viime vuoden finaalin voittanut Englannin Charlotte Dujardin. Dujardin ratsasti finaaliin vaadittavat tulokset Uthopia-hevosella, mutta hevosen omistukseen liittyvä lakikiista esti ratsukon osallistumisen.

Kestomenestyjän, Saksan Isabell Werthin molemmat hevoset loukkaantuivat. Hollannin Edward Gal puolestaan putosi hieman ennen kilpailuja hevosen selästä loukaten itsensä.

Terhi Stegars sai kutsun finaaliin viime hetkillä poisjääntien vuoksi. 17-vuotias Axis-ori oli jo ehtinyt aloittaa lomansa, kun kutsu kilpailuihin tuli. Valmistautuminen jäi äkkilähdon takia lyhyeksi.

”Axis pääsee nyt takaisin jatkamaan lomaansa”, Stegars kertoo.

Loman jälkeen ratsukko valmistautuu Saksan Aachenin viiden tähden kilpailuihin heinäkuussa. He ovat myös valmiina, mikäli kutsu Rion olympialaisiin tulee. Stegars on tällä hetkellä kuudennella varasijalla olympiarankingissa. Rion jälkeiset suunnitelmat ovat vielä auki.

”Axis on hyvässä kunnossa, joten emme hyvästele urheilu-uraamme. Katson jatkossa kuitenkin tarkasti, mihin kilpailuihin meidän kannattaa osallistua.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?