Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tuominen Tanskan naisten päävalmentajaksi –Tanskan aikuisten maajoukkueet nyt kokonaan suomalaiskomennossa

Ville Tuominen pestattiin Tanskan naisten maajoukkueen peräsimeen

Urheilu
 
Lähde: Suomen Koripalloliitto

Ville Tuominen on palkattu Tanskan naisten koripallomaajoukkueen päävalmentajaksi. 34-vuotias Tuominen siirtyy tehtävään Kataja Basketin toiminnanjohtajan paikalta.

Palkkauksen myötä Tanskan aikuisten maajoukkueet ovat nyt kokonaan suomalaiskomennossa, sillä Tanskan miesten miesten maajoukkuetta luotsaa Pieti Poikola.

Tanska on Tuomiselle tuttu maa, sillä hän valmensi Bakken Bearsia vuosina 2013–15. Bears vei vuoden 2014 Tanskan mestaruuden ja ylsi vuonna 2015 finaaliin sekä pelasi kummallakin kaudella FIBA EuroChallengea.

Nyt Tuominen saa komentaakseen Tanskan naisten maajoukkueen. Tanskan naiset eivät ota osaa FIBA:n alaisiin kilpailuihin kesällä 2016, mutta valmistautuvat tuleviin koitoksiin muun muassa Kiinan ottelukiertueella.

”On etuoikeus päästä työskentelemään parhaiden tanskalaisten pelaajien kanssa ja toivon, että onnistumme yhä jatkossa rakentamaan ja kehittämään joukkuetta”, Tuominen sanoo Tanskan maajoukkueen tiedotteessa.

Tanskan naisten maajoukkueen edustajan Susie Heeden mielestä Tuominen tulee mukaan sitoutuneena ja asiansa osavaana valmentajana.

”Uskomme ja toivomme, että hän pystyy kehittämään meidät tietyllä tasolle ja luomaan voimakkaan Tanskan naisten maajoukkueen, joka voi kehittyä, haastaa ja edustaa Tanskaa parhaalla mahdollisella tavalla.”

Tuominen edusti pelaajaurallaan ToPoa Korisliigassa vuosina 1998–2000 ja 2005–07 sekä karkkilalaista Team Componentaa vuosina 2002–04. Tuomisella on tilillään myös kolme aikuisten ja 42 nuorten maaottelua.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!