Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Dopingista kärähtänyt yleisurheilutähti kiistää syyllisyytensä: ”Lopetin käytön syyskuussa”

Bulgarialainen kolmiloikkaaja Gabriela Petrova liittyi meldoniumista kärynneiden pitkään listaan. Petrova uskoo, että totuus tulee julki.

Urheilu
 
Lähde: Reuters
© Damir Sagolj / Reuters
Gabriela Petrova kilpaili yleisurheilun MM-kisoissa Pekingissä elokuussa 2015.
Gabriela Petrova kilpaili yleisurheilun MM-kisoissa Pekingissä elokuussa 2015. Kuva: © Damir Sagolj / Reuters

Kielletyn sydänlääke meldoniumin käytöstä kärähtänyt bulgarialainen kolmiloikkaaja Gabriela Petrova kieltää käyttäneensä meldoniumia. Petrova voitti viime vuonna hopeaa EM-hallikisoissa Prahassa.

”En ole rikkonut antidoping-sääntöjä millään tavalla, ja voin jatkaa eteenpäin pää pystyssä”, Petrova sanoi sunnuntaina Reutersin mukaan. Hän antoi positiivisen testinäytteen 6. helmikuuta.

”Lopetin tämän lääkkeen käytön syyskuussa, enkä ole koskenut siihen vuonna 2016.”

Suomen antidopingtoimikunnan ADT:n lääketieteellisen johtajan Timo Seppälän mukaan meldonium parantaa jonkin verran kestävyyttä, lisää voimantuottoa, piristää ja edistää palautumista.

Meldonium lisättiin kiellettyjen aineiden listalle tammikuun alussa. Sittemmin yli sata urheilijaa on jäänyt kiinni sen käytöstä. Kiinni jääneiden joukossa ovat muun muassa uinnin nelinkertainen maailmanmestari Julia Jefimova, pikaluistelun viisinkertainen maailmanmestari Pavel Kulizhnikov ja tennistähti Maria Šarapova.

”Tällä ei ole mitään tekemistä Šarapovan tapauksen kanssa”, Petrova sanoi.

”Hän sanoi käyttäneensä lääkettä tänä vuonna hoitaakseen terveysongelmaa.”

Petrova vetäytyi aikaisemmin tässä kuussa Oregonissa pidetyistä MM-hallikisoista.

”Hän oli valmis voittamaan maailmanmestaruuden, mutta päätin, että on parempi jättää kisat väliin, koska saimme tiedon positiivisesta testituloksesta useita päiviä ennen kisoja”, Petrovan valmentaja Atanas Atanasov sanoi.

Petrova elättelee toiveita, että hänet vapautetaan kilpailukiellosta, jotta hän kykenisi kilpailemaan elokuussa Rion olympialaisissa.

”Uskon, että totuus paljastuu. Ei kuulosta loogiselta, että 150 urheilijaa olisi ottanut kiellettyä ainetta olympiavuonna.”

Meldoniumia käytettiin laajasti ennen aineen kieltämistä. Yhden tutkimuksen mukaan 490 European Games -kisoisin viime vuonna osallistunutta urheilijaa olisi käyttänyt meldoniumia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!