Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Liukkoselle neljä ja Laukkaselle kolme SM-kultaa

Urheilu
 
Helsingin Sanomat
Juhani Niiranen / HS
Ari-Pekka Liukkonen oli tyytyväinen kolmeen ensimmäiseen päiväänsä SM-uinneissa. Maanantaina hän valitteli kipeää nivustaan.
Ari-Pekka Liukkonen oli tyytyväinen kolmeen ensimmäiseen päiväänsä SM-uinneissa. Maanantaina hän valitteli kipeää nivustaan. Kuva: Juhani Niiranen / HS

1 Ari-Pekka Liukkonen yllättyi itsekin kovasta vauhdistaan SM-halleissa. Hän ui sadan metrin vapaalla alkuerässä SE:n 49,44, mutta jätti finaalin väliin. ”Suomen ennätys oli kova juttu”, sanoi Liukkonen, jolle tehtiin joulukuussa onnistunut sydämen rytminsiirto-operaatio. Hän ui pääsiäisenä neljä Suomen mestaruutta.

Hän oli seuransa Cetus Espoon ankkurina 4 x 100 metrin sekauintiviestissä. Cetus ui SE:n 3.42,82. Vanha ennätys parani reilut 1,5 sekuntia. Liukkonen ui omalla lentävällä lähdöllä ajan 48,82. ”Se vastaa samaa aikaa kuin yksin uituna.” Viestin lisäksi hän voitti 50 metrin vapaan sekä 50 ja 100 metrin rintauinnit. Maanantaina mestaruuden jälkeen hän valitteli pientä kipua nivusessaan.

2 Toinen Rion kesäolympialaisiin valittu uimari Jenna Laukkanen otti SM-kisat harjoittelun kannalta. Hän voitti sadan ja 200 metrin rintauinnit sekä maanantaina kokeilulajina 200 metrin sekauinnin. Laukkanen jätti taakseen matkan suosikin Tanja Kylliäisen. Laukkanen ui ennätyksensä ja jäi Kylliäisen SE-ajasta runsaan sekunnin (2.15,33). ”Mitään herkistelyjä en tehnyt näitä kisoja varten. Sekari oli mukavaa vaihtelua. Aikaa voi vielä paljon parantaa.”

3 Emilia Pikkarainen ui SE:n 50 metrin perhosuinnissa, 26,85 sekuntia. Rion olympiaraja on vielä rikkomatta. Hän käy 100 metrin perhosen A-rajan kimppuun torstaina Tukholmassa, jonne uinnin kärki jatkaa suoraan SM-kisoista. ”Uimareilla on menossa tiukka yhdeksän päivän kilpailurupeama”, muun muassa Liukkosta valmentava Marko Malvela sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!