Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jasse Ikonen käynnisti HIFK:n voitontanssin

Urheilu
 
Huippuhetket: Pelicans - HIFK
Huippuhetket: Pelicans - HIFK
Kuudes puolivälieränäytelmä Pelicansin ja HIFK:n välillä oli todellinen kiekkotrilleri. Ottelu näytti menevän 1-1 lukemissa jatkoerään, mutta HIFK oli asiasta toista mieltä. Kaksitoista sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua HIFK:n Jasse Ikonen tälläsi kenties uransa tärkeimmän maalin, ja HIFK:lle voitto ottelusta lukemin 2-1 ja ottelusarja voitoin 4-2.

Pelicans 1

HIFK 2

Artikkeliin liittyvät

IFK välieriin 4-2

Lahti

Helsingin IFK:n laitahyökkääjä Jasse Ikonen piti huolen, ettei kutkuttavaa seitsemättä ottelua tarvita jääkiekon puolivälieräsarjassa Pelicansia vastaan.

Jatkoerä häämötti Lahdessa, kun Ikonen painoi kiekon takatolpalta maaliin ja ratkaisi kuudennen kohtaamisen IFK:lle maalein 2–1 vain 12 sekuntia ennen loppua.

Odotus muuttui yhdessä humauksessa valtavaksi lahtelaisten pettymykseksi ja IFK-pelaajien riemuksi, joka pysyi juuri niin hillittynä kuin ensimmäisen voittosarjan jälkeen pitääkin.

Ikosella oli paikka viedä IFK ensimmäisen kerran johtoon toisen erän kuudennella minuutilla, kun hän sai rangaistuslaukauksen. Kookas maalivahti Niko Hovinen torjui sen eleettömästi.

Vihdoin se ratkaisu tuli ja viimeisellä hetkellä. Ehkä uran tärkein ja maukkain maali?

”Kyllä se tuohon saumaan oli. Todella kiva oli tehdä”, kuopiolaislähtöinen Ikonen sanoi sävyttäen lausettaan hampaattomalla hymyllään.

Noin 20 sekuntia ennen loppua IFK sai aloituksen Pelicansin päädystä. Siitä alkoi pelaajien pikapalaveri.

”Käytiin läpi, mitä teemme, ja kiekko sattui vaan tulemaan juuri sinne kuin sovittiin”, Ikonen sanoi. ”Oli hienoa saada nostaa kädet kohti kattoa.”

IFK jatkaa välierissä, Pelicans keksii keväälleen muuta tekemistä.

Kokenut lahtelaispuolustaja Jan Latvala, 43, alkaa lopetella uraansa. Niin hän on tuuminut, ja siinä hengessä hän kiitti seuran faneja pyörähtämällä jäällä.

Pelicans pelasi hienon sarjan ja Latvala upean uran. Tämän enempää ei vain tullut tarjolle tänä keväänä.

Perjantaina alkavassa välieräsarjassa IFK kohtaa JYPin, joka hoiteli SaiPan jaloistaan. Kärpät selviytyi TPS:sta ja kohtaa Tapparan.

”Meillä on ollut hyviä pelejä JYPiä vastaan runkosarjassa. Olen tykännyt niistä. Tulee viihdyttävä sarja”, IFK:n kultakypärä Teemu Ramstedt sanoi. Hän oli järjestämässä Ikosen voittomaalia ja pelasi nousujohteisen pääsiäiskohtaamisen.

”Näen, että JYP pelaa laajemmalla joukkueella kuin Pelicans. He varmaan painavat neljällä kentällä, kun ”Pelsu” kuormitti aika paljon ykkösviisikkoaan”, Ramstedt sanoi.

Pelicansin piti olla hyvin sulavaa alkuruokaa IFK:lle tässä sarjassa, mutta toisin kävi. Lahtelaiset panivat vastaan minkä ehtivät ja venyttivät sarjan kuuteen peliin. Ehkä isoin kiitos kuuluu maalivahti Hoviselle, josta alkoi tulla pienoinen ongelma.

”Luotto oli omaan joukkueeseen. Kolme ensimmäistä peliä Pelicansia vastaan olivat meidän, mutta jouduttiin myös tiukille. Se on hyvä jatkoa ajatellen”, IFK:n päävalmentaja Antti Törmänen sanoi.

Myös Törmänen antoi tunnustuksen maalivahti Hoviselle. ”Hänellä oli elämänsä kevät.”

Vesa Koivunen
Ikosen maali syntyi aivan maalin edustalta.
Ikosen maali syntyi aivan maalin edustalta.
Vesa Koivunen
Vahvaa ja jopa julmaa symboliikkaa. Jasse Ikonen juhlii HIFK:n välieräpaikkaa, ja uransa lopettava Jan Latvala poistuu kohti kättelyitä.
Vahvaa ja jopa julmaa symboliikkaa. Jasse Ikonen juhlii HIFK:n välieräpaikkaa, ja uransa lopettava Jan Latvala poistuu kohti kättelyitä.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?