Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Naisleijonat aloitti MM-kisat voitolla, valmentaja tiukkana: ”Ei tällä pelillä vielä mitaleita viedä”

Suomi kaatoi avausottelussaan Venäjän maalein 5–3

Urheilu
 
Roni Rekomaa
Pasi Mustosen mielestä Suomen pitää parantaa peliään kaikilla osa-alueilla, ja joukkue tuleekin niin tekemään.
Pasi Mustosen mielestä Suomen pitää parantaa peliään kaikilla osa-alueilla, ja joukkue tuleekin niin tekemään. Kuva: Roni Rekomaa

Suomen naisleijonat aloitti MM-kisataipaleensa Kanadan Kamloopsissa varhain tiistaiaamuna Suomen aikaa. Suomi kaatoi avausottelussa Venäjän maalein 5–3.

Joukkueen valmentaja Pasi Mustonen ei innostunut hekumoimaan voitolla.

”Ei tällä pelillä vielä mitaleita viedä. Joudumme ja tulemme parantamaan peliä. Nämä kisat ovat aina lyhyitä kasvuprosesseja”, Mustonen sanoi HS:lle puhelimitse.

Voitto ei tullut helpolla, sillä Venäjä oli Mustosen mukaan kirkkaasti parhain joukkue, mitä hän oli nähnyt kahteen vuoteen. Suomi aloitti pelin hermostuneesti, mutta paransi otteita toisessa ja kolmannessa erässä.

”Joukkueessa on mukana kuusi ensikertalaista ja paljon nuoria pelaajia. Jännitys näkyi niin nuorissa kuin vanhemmissakin pelaajissa. Se kuitenkin karisi ottelun aikana pois. En näe mitään isoja uhkakuvia joukkueelle.”

Naisleijonien tehokkain pelaaja oli hyökkääjä Tanja Niskanen, joka viimeisteli Suomen ensimmäisen ja kolmannen maalin. Niskanen alusti myös Suomen neljännen maalin, jonka teki Ronja Savolainen. Muista Suomen maaleista vastasivat Jenni Hiirikoski ja Noora Tulus.

”Positiivisin asia on se, että Niskasen johtama kakkoskenttä oli ratkaisevassa roolissa ottelussa. Olemme olleet paljon ykköskentän varassa, ja nyt löytyi ratkaisuja leveämmältä”, Mustonen sanoi.

Kiitosta sai myös Suomen ylivoima ja erikoistilannepelaaminen. Suomi nakutti Venäjää vastaan kaksi maalia ylivoimalla.

”Naisten laukaisutaito on vaatimattomampaa, joten pelit ovat tiukkoja ja ylivoimalla pitää tehdä maaleja, jos haluaa saada eroja peleissä ja taistella mitaleista.”

Ja mitaleista Suomi taistelee. Naisleijonat puolustaa kisoissa MM-pronssia, ja vähempään joukkue ei tälläkään kertaa tyydy. Naisleijonat saa seuraavaksi keskiviikkona vastaansa maailman parhaan joukkueen USA:n, joka kaatoi omassa pelissään Kanadan 3–1.

”Voittamiseen tarvitaan huikeaa maalivahti-, puolustus- ja hyökkäyspeliä. Amerikkalaiset pelaavat maagista kiekkoa. He ovat kaikki taitavia ja liikkuvat hienosti. Heidät erottaa miehistä vain voima ja laukaisutaito.”

Suomi on dominoinut tällä kaudella selvästi muita eurooppalaisia maita kaukaloita, mutta USA:n ja Kanadan päänahat puuttuvat vielä.

”Olemme voittaneet tänä vuonna paljon otteluita maajoukkueen kanssa, ja itseluottamus näkyy. Pohjoisamerikkalaiset joukkueet ovat olleet liian kovia. Tiedämme, että pystymme mitaliin kun pelaamme parasta kiekkoa oikealla hetkellä. Pullat ovat hyvin uunissa”, Mustonen sanoo.

Kisavalinnat aiheuttivat ennen MM-kisoja otsikoita, kun maalivahti Noora Räty jätettiin ulos joukkueesta. Mustosella ei ole enää mitään lisättävää ”tapaus Rätyyn.”

”Asia on käyty jo sataa kertaa läpi. Minulla ei ole muuta kommenttia kuin se, että meillä on erittäin yhtenäinen joukkue.”

Suomi kohtaa USA:n keskiviikkona kello 01.30 Suomen aikaa. Ottelu näkyy suorana lähetyksenä Yle TV2 -kanavalla.

Otteluohjelma

Lohkojako:

Alkulohko A: Kanada, Suomi, USA, Venäjä

Alkulohko B: Japani, Ruotsi, Sveitsi, Tshekki

Ma 28.03.

23:00 B Sveitsi - Japani 4-2 (1-1, 1-0, 2-1)

01:30 A Venäjä - Suomi 3-5 (0-1, 2-1, 1-3)

03:00 B Ruotsi - Tshekki

05:30 A USA - Kanada

Ti 29.03.

23:00 B Sveitsi - Tshekki

01:30 A Suomi - USA

03:00 B Japani - Ruotsi

05:30 A Kanada - Venäjä

Ke 30.03.

Välipäivä

To 31.03.

23:00 B Tshekki - Japani

01:30 A USA - Venäjä

03:00 B Ruotsi - Sveitsi

05:30 A Kanada - Suomi

Pe 01.04.

23:00 Karsintaottelu 1

01:30 Neljännesfinaali 1

05:30 Neljännesfinaali 2

La 02.04.

Välipäivä

Su 03.04.

23:00 Karsintaottelu 2

01:00 Semifinaali 1

03:00 Sijoitusottelu 5-6

05:30 Semifinaali 2

Ma 04.04.

22:00 Karsintaottelu 3 (tarvittaessa)

01:00 Pronssiottelu

05:30 Loppuottelu

Ajat Suomen aikaa. Viikonpäivät merkitty Kanadan mukaan, eli esimerkiksi loppuottelu pelataan tiistain puolella Suomen aikaa.

Roni Rekomaa
Tanja Niskanen aloitti väkevästi uransa toisen MM-turnauksen.
Tanja Niskanen aloitti väkevästi uransa toisen MM-turnauksen.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!