Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Bluesin armonaika päättyi, konkurssi pysyy voimassa ja pelastajaa ei löytynyt

Espoolainen liigakiekkoilu uhkaa päättyä tähän kauteen, nuoret pelaavat finaalissa

Urheilu
 
Jussi Nukari Lehtikuva
Espoolaisen pääsarjakiekkoilun ovi on sulkeutumassa.
Espoolaisen pääsarjakiekkoilun ovi on sulkeutumassa. Kuva: Jussi Nukari Lehtikuva

Espoo Bluesin armonaika konkurssin pelastamiseksi päättyi. Tänään tiistaina oli viimeinen päivä, jolloin konkurssin voisi vielä välttää.

Jääkiekko Espoo Oy ilmoitti, ettei edellytyksiä konkurssihakemuksen peruuttamiselle ole.

”Ei peruunnu. Ei ole edellytyksiä”, konkurssipesän pesänhoitaja Tommi Kemppi sanoi HS:lle.

Menettely olisi voinut edetä niin, että Jääkiekko Espoo Oy eli edustusnimeltään Blues olisi maksanut velkansa tämän päivän aikana verohallinnolle ja Keskinäinen vakuutusyhtiö Elolle. Potti kasvoi tuolloin lähes miljoonaan.

Verohallinto hakee 736 377 euroa, ja Elon vaatimuksena on 137 711 euroa.

Peruutusmahdollisuus olisi umpeutunut tiistaina kello 16.15, mutta jo nyt on selvää, ettei viime maanantaina haettu konkurssi peruunnu.

”Nyt työ jatkuu ja konkurssipesä pyrkii luovuttamaan liiketoiminnan jollekin taholle, joka voisi jatkaa espoolaista pääsarjakiekkoilua”, Kemppi sanoi.

Yksi mahdollisuus olisi, että konkurssipesä pyörittäisi espoolaista kiekkoilua ensi kaudella, mutta sitä Kemppi pitää kaikkein epätodennäköisimpänä kuviona.

”Pyritään ratkaisemaan tämä niin, että löytyy joku kolmas osapuoli”, Kemppi sanoi.

Kolmas osapuoli voisi olla liikemies Jussi Salonoja tai joku muu, joka kokee espoolaisen edustuskiekkoilun tärkeäksi.

Liiga on linjannut aikaisemmin, ettei uutta seuraa voi perustaa vanhan raunioille, ellei vanhoja verovelvotteita hoideta. Tämän vajaan miljoonan dollarin potin maksamiseen Jääkiekko Espoo Oy ei lopulta pystynyt.

Bluesin A-nuoret jatkavat pelejään nuorten SM-liigassa, mutta he toimivat pesänhoitajan kanssa tehdyn sopimuksen mukaan ulkopuolelta tulevalla rahoituksella. Normaalisti A-nuoret kuuluvat rahoitukseltaan liigaseuran alle.

Välierissä Blues pudotti KalPan voitoin 2–0 ja eteni loppuotteluun Ilvestä vastaan. Ainakin rahankeruussa Blues vaikutti olevan tosissaan, kun se pelasi kotiottelunsa Metro-areenassa ja vaati kokoonpanon ulkopuolelle jääneitä pelaajiaan maksamaan pääsylipusta.

Nuorten SM-liigan loppuottelussa Blues kohtaa Tampereen Ilveksen. Finaalisarja käynnistyy Tampereella torstaina. Blues pelaa kotiottelunsa ensi lauantaina. Mestaruuteen vaaditaan kaksi voittoa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!