Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Marit Bjørgenin paluu äitiyslomalta tositoimiin meni mönkään – innostui lääkärin mielestä ehkä liikaa

Urheilu
 
Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
Maaliskuun alussa Marit Bjørgen vieraili esikoispoikansa Mariuksen kanssa ampumahiihdon MM-kisoissa Oslon Holmenkollenilla.
Maaliskuun alussa Marit Bjørgen vieraili esikoispoikansa Mariuksen kanssa ampumahiihdon MM-kisoissa Oslon Holmenkollenilla. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Maailman menestyneimmän naishiihtäjän Marit Bjørgenin paluu äitiyslomalta kilpaladulle on mutkistunut.

Bjørgenin, 36, oli määrä palata kunnolla tositoimiin Norjan mestaruuskisoissa Beitostølenissä viikonloppuna ja mitata nykykuntoaan muun muassa tämän kauden maailmancupin ylivoimaisen voittajan Therese Johaugin kanssa.

Tiistaina tuli tieto, että lonkan alueella ilmennyt lihasperäinen rasitusvamma estää Bjørgenin kilpailemisen.

”Marit oli pitkällä juoksulenkillä viisi päivää sitten. Sen jälkeen hän tunsi hiukan kipua lonkan alueella ja vähän enemmän seuraavana päivänä. Tulkitsemme sen tavalliseksi rasitusvammaksi, joka johtuu siirtymisestä totuttelematta uudelle alustalle”, Norjan maajoukkuelääkäri Fredrik S. Bendiksen sanoi yleisradioyhtiö NRK:lle.

Bendiksen arveli, että kyse saattaa olla liiallisesta innokkuudesta.

”Maritilla oli valtava halu osallistua NM-kisoihin. Hän valmistautui innoissaan ja mahdollisimman hyvin. Voi olla, että hän on edennyt vähän liian lujaa”, Beniksen sanoi NRK:lle.

Bjørgen synnytti esikoispoikansa tapaninpäivänä. Hän palasi suksille jo tammikuussa ja kilpailutoimintaan kaksi viikkoa sitten omaa nimeään kantavassa kuntohiihtotapahtumassa. Pari päivää myöhemmin hän hävisi näytössprintissä tämän kauden parhaalle sprintterille Maiken Caspersen Fallalle.

Bjørgenin paluuseen Norjan mestaruuskisoissa on kohdistunut valtavaa mediahuomiota. Kun hän ilmoitti osallistumisestaan, NRK muutti suunnitelmiaan ja kertoi näyttävänsä kisat suorina tv-lähetyksinä.

Bjørgen on voittanut urallaan muun muassa kuusi olympiakultaa, 14 MM-kultaa sekä maailmancupissa yli sata osakilpailua.

Lähde: NRK

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!