Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Norja lisäsi Huuhkajien tuskaa – maaliero nyt jo 0–11

Jalkapallomaajoukkue pelannut kuusi tuntia tekemättä maaliakaan.

Urheilu
 
Vegard Wivestad Grott / NTB SCANPIX
Roman Eremenko (vas.) ja Perparim Hetemaj seurasivat Per Ciljan Skjelbred otteita.
Roman Eremenko (vas.) ja Perparim Hetemaj seurasivat Per Ciljan Skjelbred otteita. Kuva: Vegard Wivestad Grott / NTB SCANPIX

Suomen avauskokoonpano:

12 Niki Mäenpää

5 Ville Jalasto

4 Joona Toivio

2 Paulus Arajuuri

22 Valtteri Moren

13 Kari Arkivuo -> Jukka Raitala 37’

7 Roman Eremenko

14 Tim Sparv

8 Perparim Hetemaj

10 Teemu Pukki

11 Robin Lod

Norja lisäsi Suomen jalkapallomaajoukkueen tuskaa ja aiheutti Huuhkajille jo tämän vuoden neljännen tappion. Maailmanlistan sijalla 51 oleva isäntä rankaisi viisi pykälää ylempänä olevan Suomen virheistä ja voitti maalein 2–0.

Suomen maaliero Hans Backen neljästä ottelusta on murheellinen 0–11, eli maajoukkue on pelannut jo kuusi tuntia ilman yhtään tehtyä maalia.

Ottelun avausmaali syntyi 57 minuutin pelin jälkeen. Jo Puola-ottelussa Suomen ongelmaksi muodostunut keskitysten puolustaminen petti taas.

Paulus Arajuuri ei pystynyt estämään laidalta lähtenyttä syöttöä, ja maalin edessä Ville Jalasto seurasi katseella, kun vaihdosta kentälle tullut Jo Inge Berget ohjasi säärellään pallon maalin kattoon. Puoliajalla maaliin astellut Jesse Joronen oli tilanteessa voimaton.

Toinen osuma syntyi 83. minuutilla. Arajuuri palautti pallon Joroselle, jonka kosketus oli kuitenkin liian kova. Hän yritti huonon haltuunoton jälkeen purkaa pallon voimalla, mutta laukaus osui Stefan Johansenin, jolla oli helppo työ siirtää pallo tyhjään maaliin.

Norjan toinen osuma päätti Suomen vaisun takaa-ajon, jonka joukkue sai aikaan avausmaalin jälkeen. Hetkellinen piristyminen toi muutaman paikan ja Roman Eremenkon tolppalaukauksen pienestä kulmasta.

Suomi sai pakon edessä hetkittäin otteen pelistä, mutta vaarallisia paikkoja ei lievä hallinta tuottanut.

Ottelun parasta antia oli Suomen ajoittain mainiosti toiminut korkea prässi, joka pakotti Norjan vaikeisiin avauksiin.

Ottelun ensimmäinen 45-minuuttinen oli melko tylsää peliä, jossa ei maalipaikoilla juhlittu. Kummallakin joukkueella oli vaikeuksia pelinrakentelussa, ja parhaat hyökkäykset käynnistyivätkin keskialueelta pallonriistojen jälkeen.

Norja aloitti vahvemmin, ja Suomi pääsi kunnolla mukaan peliin vasta puolen tunnin jälkeen. Suomi oli muuttanut kenttäkoostumustaan Puolalle kärsityn murheellisen 0–5-nöyryytyksen jälkeen, ja puolustuksessa oli kolme topparia, joita tukivat vielä laidoilla pelanneet Jalasto ja Kari Arkivuo.

Puolustuspeli toimikin viiden miehen alakerran ansiosta varmasti, mutta hyökkäyssuuntaan topparikolmikon Valtteri Moren, Paulus Arajuuri, Joona Toivio taito ei riittänyt kunnolliseen pelinavaamiseen.

Pitkillä palloilla ei Teemu Pukkia ja Robin Lodia tavoitettu, ja kun Suomen hyökkäyspelin moottori Roman Eremenko jäi lähes kokonaan ilman palloja, ei Suomi saanut rakennettua kuin muutaman syöttöketjun hyökkäysalueella.

Suomen valmentaja Hans Backen oli tehnyt joukon muutoksia Puolassa koetun 0–5-selkäsaunan jälkeen.

Maalilla Niki Mäenpää korvasi Lukas Hradeckyn, ja puolustajista tositoimiin pääsivät Valtteri Moren ja Ville Jalasto, joiden tieltä saivat väistyä Alexander Ring ja Jere Uronen.

Hyökkäyksessä Teemu Pukki ja Robin Lod korvasivat Kasper Hämäläisen ja Joel Pohjanpalon. Kuumeesta kärsivä Niklas Moisander oli edelleen sivussa.

Suomen valmistautuminen syksyn MM-karsintoihin jatkuu 1. kesäkuuta, kun joukkue kohtaa vieraskentällä Belgian. Viisi päivää myöhemmin vastassa on Italia.

Markku Ulander / Lehtikuva
Hans Backen joukoilla on takanaan kolme tappiota alkuvuoden aikana.
Hans Backen joukoilla on takanaan kolme tappiota alkuvuoden aikana.
Kottilat: Näyttäkää taistelutahtoa Huuhkaja-pelaajat!
Kottilat: Näyttäkää taistelutahtoa Huuhkaja-pelaajat!
HSTV:n jalkapalloilevat veljekset Mika ja Santtu Kottila puivat alkanutta futisviikkoa tuttuun tyyliin. Veljesten mielestä juuri tämä aika on suomalaiselle jalkapallon ystävälle maailman parasta aikaa: käsillä ovat yhtä aikaa eurosarjojen viimeiset kierrokset, Mestarien liigan huipentuu, Veikkausliiga käynnistyy ja Huuhkajat kohtaavat Norjan.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!