Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Bluesin tarina voi jatkua vain hoitamalla vanhat velat – liigalisenssiä haettava huhtikuun loppuun mennessä

Liikemies Salonojaa kiinnostaa hankkia seura, kun halli vaatii säännöllistä käyttöä. Tänä keväänä siellä pelaavat A-nuoret Suomen mestaruudesta.

Urheilu
 
Jussi Nukari / LEHTIKUVA
Espoon Bluesin pelaajat kiittivät kannattajiaan SaiPaa vastaan pelaamansa viimeisen kotiottelun jälkeen 7. maaliskuuta. Blues voitti ottelun 4–2.
Espoon Bluesin pelaajat kiittivät kannattajiaan SaiPaa vastaan pelaamansa viimeisen kotiottelun jälkeen 7. maaliskuuta. Blues voitti ottelun 4–2. Kuva: Jussi Nukari / LEHTIKUVA

Espoolainen edustuskiekkoilu on nurin.

Jääkiekko Espoo Oy pysyy konkurssissa, kun hakemusta sen purkamiseksi ei tullut määräaikaan mennessä. Jääkiekko Espoo Oy on toiminut Bluesin nimellä ja pelannut Liigaa tällä kaudella.

Bluesin taru Liigassa päättyi tähän, ellei yllättäen löydy rahoittajaa, joka hoitaisi vanhat vastuut eli velat.

”Konkurssissa oleva ei voi saada liigalisenssiä ensi kaudelle ja kaikkien seurojen täytyy hakea lisenssiä huhtikuun loppuun mennessä”, Liigan puheenjohtaja Vesa Puttonen sanoi.

Liigassa suunnitellaan jo otteluohjelmaa ensi kaudeksi, jolloin sarjassa pelaisi 15 joukkuetta. Lukumäärä on sama kuin tällä kaudella, kun Mikkelin Jukurit on korvaamassa Bluesin.

”Nykysopimusten vallitessa ei ole mahdollista pelata Liigaa, jos jää saamisia”, Puttonen sanoi.

Liikemies Jussi Salonoja sanoi viimeksi tiistaina Ylen haastattelussa olevansa halukas tulemaan mukaan Espoon huippukiekkoiluun, jos hinnasta sovitaan.

Jos Salonoja tekee paluun Bluesin omistajaksi, käy tie kassan kautta. Liigassa tehdyn yhteisen sopimuksen takia vanhat velat ja vastuut on hoidettava, jos aikoo pelata sarjassa.

Myöskään uutta seuraa vanhan Bluesin raunioille ei voi perustaa ja jättää konkurssipesää nuolemaan näppejään.

”Jos tulee uusi Blues, ei voi hyväksyä, että vanhat velkojat vedetään kölin alta”, Puttonen sanoi.

Lisenssin hakemisessa tulee kiire, tekee sen kuka hyvänsä, kun aikaraja tulee vastaan ennen vappua.

Jääkiekko Espoo Oy:n verovelat verohallinnolle olivat 736 377 euroa ja Keskinäiselle vakuutusyhtiölle Elolle 137 711 euroa viime viikon konkurssipäivänä. Lisäksi on muita velkoja, vakuutuksia ja pelaajapalkkioita.

Konkurssin jälkeen kaikki Bluesin eli Jääkiekko Espoo Oy:n omaisuus siirtyi konkurssipesälle. Pesän suurin omaisuus on nyt liigajäsenyys, jolle lasketaan noin 1,8 miljoonan arvo.

Salonoja on ollut halukas ostamaan tämän liigaosakkeen ja jatkamaan siten edustuskiekkoilua Espoossa.

Eri asia on, kattaako tuo summa kaikkia velkoja. Salonoja sanoi HS:lle viime viikolla, että velkamäärä on paljon suurempi.

Konkurssipesän pesänhoitaja Tommi Kemppi ei osannut eikä halunnut vielä varmistaa HS:lle velkojen suuruutta. Hänen kommenttinsa viittaa samaan suuntaan.

”Kyllä on muita velkojia”, Kemppi sanoi ja viittasi siihen, ettei osuuttaan odota pelkästään verottaja tai eläkevakuutusyhtiö Elo, vaan myös muita velkojia riittää.

”Olen avoin kaikille ratkaisuille ja olen tänään [tiistaina] keskustellut Salonojan edustajan kanssa”, Kemppi sanoi.

Jos konkurssipesä saa haalittua rahaa kokoon, jaetaan se velkojille periaatteessa yhtäläisillä jako-osuuksilla.

”Meidän näkökulmasta tärkeintä on, että velvoitteet on hoidettu”, Puttonen sanoi. ”Ohituskaistaa ei ole.”

Liigan johdossa tiedetään Salonojan halukkuus tulla takaisin seuraomistajaksi, mutta Salonoja ei tunne suurta intoa kuitata entisten omistajien tekemiä velkoja.

Tiettävästi Salonojan ja konkurssiin menneen yhtiön johdon välit eivät olleet kaikkein parhaat. Se voi olla osasyy, että Jääkiekko Espoo Oy ajautui ensin velkasaneeraukseen ja siitä konkurssiin.

”Espoo on ollut tärkeä liigapaikkakunta niinä vuosina, kun se on ollut mukana. Ei Espoo kuitenkaan ole sen tärkeämpi kuin Turku, Helsinki, Tampere tai Oulu”, Puttonen sanoi.

”Konkurssi on potentiaalinen uuden alku”, Puttonen sanoi ja viittasi Ouluun, jossa liigakiekkoilu katosi muutamaksi vuodeksi ja palasi 2000-luvun alussa kartalle. Nyt Kärpistä on tullut yksi viime vuosien menestysseuroista.

Salonojalla on selvä synergia espoolaiseen jääkiekkoiluun oman harrastuksensa kautta, mutta myös Metro-areenan omistajana.

Pientä käyttöä Salonoja sai halliinsa, kun Bluesin A-nuoret pelaavat Suomen mestaruudesta Ilvestä vastaan. Blues pelaa kotiottelunsa ensi lauantaina. Finaalisarja alkaa Tampereella torstaina. Mestaruuteen vaaditaan kaksi voittoa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!