Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomessa vieraileva mäkikotka Eddie Edwards suomeksi laulamisesta – ”Ensimmäiset neljä kuukautta minulla oli paperiarkki, josta lauloin”

Urheilu
 
Eddie Edwards antoi tyylinäytteen laulussa ja simulaattorimäkihypyssä
Eddie Edwards antoi tyylinäytteen laulussa ja simulaattorimäkihypyssä
Calgaryn olympialaisissa molempien mäkikisojen viimeiseksi sijoittunut mäkihyppääjä Eddie Edwards on keskiviikkona Suomessa perjantaina ensi-iltaan tulevan Eddie the Eagle -elokuvan vuoksi. Edwards tutustui aamulla Heurekassa esimerkiksi mäkihyppysimulaattoriin ja antoi laulunäytteen vuonna 1991 levytetyn ”Mun nimeni on Eetu” –kappaleen kertosäkeistöstä. Toimittaja: Riku Teiskonlahti, kuvaus ja editointi: Terhi Liimu.

Calgaryn olympialaisissa vuonna 1988 urheilumaailman tietoisuuteen jumbosijoillaan hypännyt Eddie Edwards sanoo yhä nipistävänsä itseään aamuisin.

Niin vaikeaa hänen on uskoa, että hänen elämästään on tehty elokuva.

Tuoreeksi projektia ei voi sanoa, sillä ensimmäiset tunnustelut aiheen tiimoilta tehtiin jo vuonna 1999. Totetutumisvaiheeseen pääsy kesti pitkään.

Edwards nousi hypyillään valtavaan kansansuosioon. Myös Suomessa, jossa Edwards levytti kaksi kappaletta sisältäneen singlejulkaisun.

Yli 25 vuotta julkaisun jälkeen Edwards osaa yhä laulamansa ”Mun nimeni on Eetu” -kappaleen sanat.

Kappaleet Edwardsin piti levyttää yhdessä Irwin Goodmanin kanssa. Toisin kävi, sillä samana päivänä kun Edwards saapui Suomeen, Irwin Goodman kuoli. He eivät ehtineet tavata toisiaan.

”Tulin tänne, levytin ja laulut julkaistiin, sillä ne olivat kaksi viimeistä laulua, jotka hän teki. Ne nousivat listakakkoseksi”, Edwards muistelee.

Laulun julkaisun jälkeen alkoi pyöritys ympäri Suomea.

”Matkustin kuusi kuukautta ympäri Suomea bändin kanssa ja lauloin kahta laulua supermarketeissa, ravintoloissa, yökerhoissa, televisoissa ja festivaaleilla. Kaikenlaisissa tapahtumissa”, Edwards muistelee.

Suomeksi esitetty kappale oli tarkkaa työtä.

”Suomen opiskelu oli vaikeaa. Minun piti kirjoittaa itselleni lausuntaohjeet sanasta sanaan. Ensimmäiset neljä kuukautta minulla oli paperiarkki, josta lauloin. Se oli hyvin vaikeaa. Suomi on yksi vaikeimmista kielistä, mitä olen koskaan yrittänyt puhua. Puhuin italiaa teini-ikäisenä, ja se meni hyvin. Pystyn puhumaan vähän ranskaa, vähän saksaa ja vähän italiaa. Mutta suomi, huh”, Edwards pyörittelee päätään.

Edwardsista Eddie the Eagle -elokuva tulee ensi-iltaan perjantaina. Elokuvassa Edwardsin roolissa nähdään Taron Egerton.

Larry Horricks
Eddie the Eaglessa mäkihyppääjä Eddie Edwardsia näyttelee Taron Egerton ja valmentaja Bronson Pearyn roolissa nähdään Hugh Jackman.
Eddie the Eaglessa mäkihyppääjä Eddie Edwardsia näyttelee Taron Egerton ja valmentaja Bronson Pearyn roolissa nähdään Hugh Jackman.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?