Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yhtiö käytti samannäköisen miehen kuvaa mainoksessa, Pele vaatii 30 miljoonaa dollaria

Samsungin mainos johti Pelen mukaan kuluttajia harhaan, koska siinä oli häntä muistuttava kuva ja saksipotku, joka oli Pelelle tyypillinen.

Urheilu
 
Helsingin Sanomat
STRINGER
Pele saa suurimman osan tuloistaan mainos- ja sponsorisopimuksista. Hänellä sopimus muun Volkswagenin, Subwayn ja Emiratesin kanssa.
Pele saa suurimman osan tuloistaan mainos- ja sponsorisopimuksista. Hänellä sopimus muun Volkswagenin, Subwayn ja Emiratesin kanssa. Kuva: STRINGER

Jalkapallolegenda Pele haastaa Samsung-yhtiön oikeuteen hänen identiteettinsä luvattomasta käytöstä, Independent uutisoi.

Samsung julkaisi marraskuussa New York Times -lehdessä mainoksen, jossa oli vanhempi tummaihoinen mies. Pelen asianajaja Fred Sperlingin mukaan mies muistutti paljon Peleä. Mainoksessa on myös kuva, jossa jalkapalloilija tekee samantyyppisen saksipotkun, jota Pele oli itsekin uransa aikana pelikentillä esitellyt.

Kanteen mukaan mainos johtaa kuluttajia harhaan ja vahingoittaa Pelen oikeuksia. Brasilialaisledenda vaatiikin Samsungilta nyt 30 miljoonaa dollaria eli noin 26 miljoonaa euroa korvauksia.

Samsung oli neuvotellut Pelen kuvan käytöstä vuonna 2013, mutta vetäytynyt neuvotteluista viime hetkellä.

Asianajaja Sperling ei ole ensimmäistä kertaa urheilutähtien asialla. Hän avusti koripallolegenda Michael Jordania viime vuonna tapauksessa, jossa yhdysvaltalaisen supermarket-ketju oli käyttänyt luvattomasti Jordanin nimeä mainoksessa.

Chicagolainen tuomioistuin määräsi ketjun maksamaan Jordanille lähes kahdeksan miljoonaa euroa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?