Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lotta Lepistö ajoi kolmanneksi Belgiassa ja nappasi loppukirissä MM-voittajan päänahan

Suomen parhaan naispyöräilijän talli kiitti tiimin yhteistyötä erinomaiseksi

Urheilu
 
Jari Ollila
Lotta Lepistö on käytännössä varmistanut Rion olympiapaikkansa.
Lotta Lepistö on käytännössä varmistanut Rion olympiapaikkansa. Kuva: Jari Ollila

Suomen tämän hetken paras naispyöräilijä, porilainen Lotta Lepistö jatkoi kevään kilpailuputkeaan menestyksekkäästi ajaen vaativassa kisassa kolmanneksi Belgiassa.

Uusi kilpailu Pajot Hills Classic kuuluu luokiteltuihin kilpailuin, ja jaossa oli olympiapaikkoihin vaikuttavia pisteitä. Mukana olivat kaikki kärkinaiset.

Lepistölle kisa oli valmistautumista sunnuntain world tour -kisaan, perinteiseen Rond van Vlaandereniin. Pajot Hills Classicin 122 kilometrin reitillä oli useita mäkiä sekä kapeita mukulakiviosuuksia.

Lepistön mukaan kyseessä oli viimeinen valmistava kova treeni ennen sunnuntain kisaa. Hänen tarkoituksenaan oli laittaa itsensä koville – ja siinä hän onnistui.

”Tehtäväni oli mennä mukaan kaikkiin irtiottoihin ja ajaa jalat alta. 15 km ennen maalia pääsimme irti neljän muun kuskin kanssa. Meidät ajettiin kuitenkin kiinni, ja viimeisellä kilometrillä irtosi taas viiden ryhmä. Saavutimme heidät viimeisessä mäessä, ja olin neljäntenä vielä 25 metriä ennen maaliviivaa. Sisuunnuin kuitenkin ja päätin, että pakko on tästä yksi napata”, Lepistö sanoo Suomen Pyöräilyunionin tiedotteessa.

Kisan voitti pitkän loukkaantumistauon jälkeen moninkertainen MM-kultamitalisti ja olympiavoittaja, Hollannin Marianne Vos. Toiseksi kiri USA:n Megan Guarnier. Lepistö ohitti viime metreillä 2014 MM- kultamitalistin, Ranskan Paulin Fernanand-Prevotin.

Lepistön matka kohti Rioa alkaa olla hyvällä mallilla.

Kisaan osallistui suomalaisista myös Laura Vainionpää, joka ajoi maaliin monen keskeyttäessä kisan.

”Ei mikään helppo kisa. Huono päiväkin, mutta kehitystä on tapahtunut paljon, koska huononakin päivänä pääsee maaliin”, Vainionpää sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!