Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Liigan välierät alkavat huomenna – HIFK:n Jasse Ikonen puhkuu itseluottamusta

HIFK kohtaa JYPin, ja ratkaisija Ikonen on valmis kiekkoliigan välieräsarjaan.

Urheilu
 
IFK-hyökkääjä Ikonen uskoo jopa finaalipaikkaan
IFK-hyökkääjä Ikonen uskoo jopa finaalipaikkaan
Helsingin IFK kohtaa jääkiekkoliigan välierissä JYPin perjantaina. IFK-hyökkääjä Jasse Ikonen pitää joukkueensa materiaalia leveämpänä kuin jyväskyläläisillä. Ikonen uskoo, että IFK voittaa välieräsarjan ja etenee Liigan loppuotteluun. Vielä siihen riittää matkaa, koska finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa. Toimittaja: Heikki Miettinen, kuvaus ja editointi: Vesa Koivunen.
Fakta

Välieriä porrastetaan

 Liigan välieräparit: HIFK –JYP ja Kärpät–Tappara.

 Pelit käynnistyvät perjantaina ja jatkuvat lauantaina.

 Muut pelipäivät ovat: ma 4.4. HIFK–JYP, ti 5.4. Kärpät–Tappara, ke 6.4. JYP–HIFK, to 7.4. Tappara–Kärpät.

 Tarv. 8.4. HIFK–JYP, 9.4. Kärpät–Tappara, 11.4. JYP–HIFK, Tappara–Kärpät, 12.4. HIFK–JYP, Kärpät–Tappara.

Jääkiekkoilijan paras keino saada keväällä kuhinaa ympärilleen on tehdä muutama tärkeä maali.

Helsingin IFK:n hyökkääjä Jasse Ikonen tietää tarkalleen, mikä on maalien merkitys. Ikonen ei tunnu saavan hetken rauhaa kameroilta, kun IFK valmistautuu välieräsarjaan JYPiä vastaan.

”Ihan mukava”, Ikonen sanoo kysynnästä, joka ylittää selvästi runkosarjapöhinät. ”On tehnyt asioita oikein. Sen takia media myllää ympärillä. Ei se paineita tee.”

Pari vuotta sitten tai viime kauden alussa jopa IFK:n kannattajat saattoivat kysellä, kuka on tuo numero 28. Nopea luistelija, mutta maaleja tuli harvakseltaan.

Eikä viime kausi ehtinyt kuin joulukuulle, kun Ikosen pelit oli pelattu. Ranne murtui, ja leikkauksen jälkeen edessä oli kuuden kuukauden toipuminen.

”Käsi jäi taklaustilanteessa miehen ja laidan väliin”, Ikonen sanoo. Hän oli tehnyt siihen mennessä kymmenen maalia ja matkalla uransa parhaaseen kauteen.

Ikonen tuli toissa kaudella IFK:hon täysin tuntemattomana kuopiolaisena. Takana oli vähän yli sata peliä Liigaa KalPassa, reilu kymmenkunta JYPissä ja höysteenä pelejä Mestiksessä.

”Kuopiossa tuli tunne, etten kehity. IFK:ssa oltiin kiinnostuneita ja ajattelin, että olisi hyvä sauma päästä kehittymään. Olen ollut tyytyväinen”, Ikonen sanoi.

Helsingissä Ikonen joutui opettelemaan ruuhkakulttuuria ja muuta suurkaupunkielämää. Jätkäsaaren asunnosta ei ole kuin kolmisen kilometriä hallille, mutta tukkoiseen ruuhka-aikaan siihen vierähtää saman verran kuin Kuopion kiertämiseen kerran ympäri.

”Kaikki ottivat avosylin vastaan, ja IFK teki sopeutumisen helpoksi, vaikkei koskaan ole helppoa tulla uuteen seuraan kesken kauden.”

Kaudet IFK:ssa ovat saaneet Ikosen pelin kulkemaan ja kehityksen oikeaan suuntaan. Hän puhkuu tervettä itseluottamusta, eikä vähiten siksi, että hän ratkaisi IFK:lle puolivälieräsarjan Pelicansia vastaan. Kuudennen ottelun voittomaali 12 sekuntia ennen loppua säväytti.

Myllääkö media ympärillä, kun välierät pääsevät vauhtiin?

”Kyllä uskon, että myllää.”

Maaleilla on myös tapana nostattaa itseluottamusta, eikä tapaus Ikonen tee poikkeusta. Hän sanoo rehellisesti, että luotto on noussut korkeimpaan A-luokkaan.

Pudotuspelien pistepörssissä Ikonen on IFK:n ykkönen, vaikka hän pelaa kolmosketjussa.

Runkosarjassa Ikonen rikkoi omat maali- ja piste-ennätyksensä. 19 maalia plus 10 syöttöä on hyvä lukema. ”En ole muuttanut harjoittelussa muuta, kuin olen pysynyt ehjänä”, Ikonen sanoo. ”Kun pysyy kunnossa, tulee jatkumoa.”

JYP-sarja alkaa perjantaina ja IFK:n ketjuihin on luvassa pientä viilausta, kun Juuso Puustinen palaa kokoonpanoon neljän ottelun sairauslomaltaan.

”Odotan, että saadaan laajalla rintamalla onnistumisia. Olen todella luottavainen”, Ikonen sanoo.

Vesa Koivunen
HIFK:n laitahyökkääjä Jasse Ikonen on tehnyt neljä maalia kevään pudotuspeleissä. Taustalla Corey Elkins.
HIFK:n laitahyökkääjä Jasse Ikonen on tehnyt neljä maalia kevään pudotuspeleissä. Taustalla Corey Elkins.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?