Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Formuloiden surkea aika-ajokokeilu jatkuu ainakin yhden kisan ajan

Urheilu
 
JASON REED / Reuters
Nico Rosberg ajoi kakkosruudusta voittoon F1-kauden avauskisassa Australiassa.
Nico Rosberg ajoi kakkosruudusta voittoon F1-kauden avauskisassa Australiassa. Kuva: JASON REED / Reuters

Manama. Päättäjille päänsärkyä aiheuttanut aika-ajomuutosvyyhti ei avautunut yhden surkeaksi osoittautuneen kisaviikonlopun jälkeen. Paluuta vanhaan systeemiin ei enää ollut, eikä uudesta linjasta päästy yksimielisyyteen.

Näin Sakhirin moottoriradalla Bahrainissa ajetaan lauantaina yhä samalla formaatilla, millä kausi avattiin Melbournessa, missä paalutaisto päättyi jo 4,12 minuuttia ennen ruutulipun heilahtamista.

Australian aika-ajo keräsi valtavasti kritiikkiä, ja tallipäälliköt päättivät yksimielisesti palata viime vuoden systeemiin saman tien Bahrainissa.

Äänestys ei kuitenkaan ollut virallinen. Kolme päivää myöhemmin käydyssä uudessa käsittelyssä yksimielisyyttä ei enää löytynytkään.

Auto, Motor und Sport -lehden mukaan neljä tallia – Red Bull, McLaren, Williams ja Toro Rosso – asettuivat vastahankaan.

Kilpajohtaja Charlie Whiting painotti, että itse asiassa paluuta viime vuoden systeemiin ei enää ollut, kun F1-komissio, -strategiaryhmä ja FIA:n maailmanneuvosto olivat jo vahvistaneet uuteen formaattiin siirtymiseen.

Nyt vaihtoehdot ovat siis käyttää tätä Australian mallia tai hioa sitä vielä uuteen muottiin, johon nyt pyritään seuraavaan Kiinan kisaan mennessä.

Australian aika-ajoflopin jälkeen monet kannattivat ajatusta kahden ensimmäisen aika-ajon käymistä uuden pudotuspelin systeemillä, ja viimeisen Q3-vaiheen ajamista vanhalla tavalla.

Tässäkin tallipäälliköillä riittää puuhaa, sillä aika-ajojaksojen pituuksista on erimielisyyttä, kuten myös 90 sekunnin pudotusleikkurin eriarvoisuudesta, kun viimeiset voivat ajaa kierroksensa loppuun ajan jo umpeuduttua.

”Meidän pitäisi pystyä tarjoamaan faneille ympäri maailman heidän haluamaansa viihdettä, mutta Bahrainissa uusi aika-ajoformaatti jatkaa samalla vähemmän vakuuttavalla tavalla, mitä näimme Australiassakin”, valittaa Mercedeksen tallia kipparoiva Toto Wolff.

Wolff ehti Australian avauskisan jälkeen jo kiitellä, miten hyvin tallien yhtenäisyys löytyi. Nyt ääni kellossa on toinen.

”Emme ole löytäneet oikeaa systeemiä tässä muutoksessa, ja on hankalaa nähdä, että fanit olisivat yhtään tyytyväisempiä Bahrainin aika-ajon jälkeenkään”, Wolff harmittelee.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!