Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rion olympiajoukkueeseen nimettiin kymmenen uutta urheilijaa

Seiväshypyssä säväyttänyt superlupaus Wilma Murto valittiin olympialaisiin

Urheilu
 
Kaisa Rautaheimo / HS
Kisajoukkueeseen valittu seiväshyppääjä Wilma Murto teki tammikuussa hallikisoissa huikean uuden alle 20-vuotiaiden maailmanennätyksen 471. Arkistokuva.
Kisajoukkueeseen valittu seiväshyppääjä Wilma Murto teki tammikuussa hallikisoissa huikean uuden alle 20-vuotiaiden maailmanennätyksen 471. Arkistokuva. Kuva: Kaisa Rautaheimo / HS

Suomen Rion olympiajoukkueeseen nimettiin torstaina kymmenen uutta urheilijaa: yleisurheilijat Sandra Eriksson, Wilma Murto, Kristiina Mäkelä, Anne-Mari Hyryläinen, Aleksi Ojala, Jarkko Kinnunen, kenttäratsastaja Elmo Jankari, uimarit Matias Koski ja Tanja Kylliäinen sekä taekwondossa kilpaileva Suvi Mikkonen.

Joukkueessa on nyt 25 urheilijaa. Kisayksikön johtaja Leena Paavolainen arvioi, että Suomen joukkueen lopullinen koko Riossa tulee olemaan 50–60 urheilijaa.

”Kahdessakymmenessä lajissa Rion karsintaikkuna on vielä auki. Teemme valintoja kevään ja kesän aikana joustavan valinnan periaatteella ja valmistelemme asiat yhteistyössä lajien ja urheilijoiden kanssa”, Paavolainen sanoo Olympiakomitean tiedotteessa.

Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Kojonkosken mukaan Rion suomalaisnäkymät ovat muodostumassa erittäin mielenkiintoisiksi.

”Mukana on useita nuoria urheilijoita, jotka takaavat jatkuvuutta suomalaiselle huippu-urheilulle. On ollut hienoa seurata viime aikojen kehitystä, jossa esimerkiksi uimarit ja yleisurheilijat ovat tehtailleet olympiapaikkaan oikeuttavia tuloksia laajalla rintamalla.”

Kisajoukkueeseen keskiviikkona valittu seiväshyppääjä Wilma Murto säväytti hallikaudella ylittämällä junioreiden maailmanennätyksen 471 ja valmistautuu kesään, jossa odottavat EM-kilpailut, nuorten MM-kilpailut ja Olympialaiset.

”Hienoa, että valinta tuli nyt. Suunnitelmallisuus on iso tekijä valmennusasioissa. On tärkeää, että pääsee suunnittelemaan kolmen arvokisan kesää kaikessa rauhassa”, Murto sanoo.

Jo viisi suomalaisuimaria on rikkonut Rion A-rajan, kun Lontoossa A-rajan tehneitä oli mukana vain yksi. Keskiviikkona Rioon valittiin kaksi Yhdysvalloissa asuvaa ja harjoittelevaa urheilijaa.

Matias Koski rikkoi 200 ja 400 metrin vapaauinnin A-rajat joulukuussa USA:n talvimestaruuskisoissa ajoin 1.47,72 ja 3.49,37.

”Tuntuu hienolta päästä jälleen edustamaan kotimaatani Suomea. Yliopistouinti on nyt osaltani ohitse ja pystyn viimein panostamaan uraani täysin ammattimaisesti”, Koski iloitsee.

Olympikomitean huippu-urheiluyksikkö nimeää olympiajoukkueen, ja komitean hallitus vahvistaa valinnat. Kesäolympialaiset kilpaillaan Rio de Janeirossa 5.–21. elokuuta 2016.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?