Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Räikkösen silmäkulmassa siintää taas palkinto – onnistuuko viime vuoden hieno temppu?

Ei ole helppoa tehdä loistavia startteja koko ajan, Räikkönen muistutti

Urheilu
 
Helsingin Sanomat
Mark Thompson
Räikkönen ajoi viime vuonna koko kauden vahvimman kisansa Bahrainissa sijoitettuaan toiseksi.
Räikkönen ajoi viime vuonna koko kauden vahvimman kisansa Bahrainissa sijoitettuaan toiseksi. Kuva: Mark Thompson

Ferrarikuski Kimi Räikkönen ei tarvinnut uutta moottoria Australian Grand Prix -keskeytyksensä jälkeen. Suomalaisässä ihmetteli torstaina kysymystä, miten hän pystyi pelastamaan voimanlähteensä.

”Eihän moottorissa ensinnäkään ollut mitään vikaa, sillä jos siinä olisi jotain rikki, kuski ei pystyisi tekemään mitään sen pelastamiseksi”, Räikkönen sanoi.

”Meillä oli vain turbopulma, se hajosi, eikä sille voinut mitään. Menetin tehot, ja ajoin vain hitaasti varikolle. Turbo aiheutti keskeytyksen, ja nyt se on vaihdettu.”

Viime vuonna Räikkönen ajoi koko kauden vahvimman kisansa Bahrainissa sijoitettuaan toiseksi Lewis Hamiltonin takana.

Uskooko Räikkönen radan sopivan Ferrarille taas paremmin kuin Melbournen?

”Hankala sanoa, koska se riippuu niin monesta asiasta. Viime vuonna ei mennyt hullummin, mutta nyt on eri vuosi, autot ovat uudet ja nyt torstaina sääkään ei tunnu normaalilta.”

”Lähdemme viikonloppuun kuten aina; tekemään parhaamme ja ottamaan kaiken irti autosta. Kova haaste tulee muilta tiimeiltä. Mercedes on nopea kuten aina, mutta niin ovat muutkin.”

Entä onko viime vuoden palkintosijoitus mahdollinen?

”Tavoite on aina menestyä mahdollisimman hyvin. Viime kisa Australiassakin oli melkoisen ok, kunnes tuli vikaa. Nyt on uusi viikonloppu, ja meillä on normaalit näkymät. Yritämme valmistautua mahdollisimman hyvin, ajaa puhtaat harjoitukset ja sitten nähdään kisan jälkeen lopputulos. Toivottavasti taistelemme kärjessä.”

Australiassa Ferrari otti loistavat lähdöt. Mistä ne tulevat?

”No, eihän siinä ole kuin yksi startti tälle vuodelle. Toivottavasti se menee aina samalla lailla, mutta ei ole helppoa tehdä loistavia startteja koko ajan. On jotain, joka on hieman erilaista kuin viime vuonna, ja se on hieman hankalampaa tiimeille ja kuskeille uusien sääntöjen myötä. Meille se tuntui toimivan hyvin viime kisassa.”

”Joskus ylimääräinen lämmittelykierros saa joidenkin kytkimet ylikuumenemaan, ja on pieniä asioita, jotka voivat vaikuttaa isosti kisaan. Toivottavasti meillä se sujuu aina samalla lailla kuin Australiassa. Ainakin yritämme maksimoida kaiken”, Räikkönen selvitti.

Ferrarin autoihin on Bahrainiin tullut täydennystä mekaaniselle ja aerodynaamiselle puolelle, joten kilpailukykyä on kasvatettu kahdessa viikossa.

F1

Manama

Heikki Kulta

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!