Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HJK haluaa mestaruuspystin taas Töölöön – ”Tämä on yhtenäisempi joukkue kuin viimevuotinen”

Tämän kauden joukkue on pelaajien mukaan yhtenäisempi kuin viime vuonna.

Urheilu
 
Laura Oja / HS
Alfredo Morelos (takana vas.), Nnamdi Oduamadi, Vincent Onovo, Lum Rexhepi, Saku Ylätupa, Taye Taiwo (edessä vas.) ja Nikolai Alho pitivät hauskaa HJK:n harjoituksissa Sonera-stadionilla keskiviikkona.
Alfredo Morelos (takana vas.), Nnamdi Oduamadi, Vincent Onovo, Lum Rexhepi, Saku Ylätupa, Taye Taiwo (edessä vas.) ja Nikolai Alho pitivät hauskaa HJK:n harjoituksissa Sonera-stadionilla keskiviikkona. Kuva: Laura Oja / HS

Klubin lähtökohta Veikkausliigakaudelle 2016 on täydellistä materiaalia markkinoinnille. Ei ihme, että HJK:n markkinointi hyödynsi joukkueen tavoitteen voittaa kolmanteen sijaan päättyneen viime kauden jälkeen jälleen mestaruus.

Yli sadalla bussi- ja raitiovaunupysäkillä on komeillut kuva, jossa Nikolai Alho ja Atomu Tanaka on kuvattuna mestaruuspatsaan pelaajien asennoissa. Pysti Töölöön -kampanja on oiva kiteytys HJK:n kaudelle.

Artikkeliin liittyvät

Suurin kysymys on: onko paperilla laadukkaan näköinen joukkue myös kentällä mestaruusjoukkue?

Kolme päivää ennen kauden alkua joukkue harjoitteli hieman vajaalukuisena Sonera-stadionilla joidenkin pelaajien maajoukkuekomennusten takia.

Kolme viisimiehistä joukkuetta pelasi lyhyitä pelejä toisiaan vastaan. Tempo näytti hyvältä. Silmämääräistä havaintoa tuki tieto pelaajien sykkeistä.

”Nyt on aika korkeat sykkeet. Tämä on keskimääräistä tiukempi treeni”, HJK:n testauksista vastaava Hanne Vilpponen kertoi katsoessaan lukemia tietokoneelta.

Alho sähähti tiukan kirosanan hävityn pienpelin jälkeen. Mikael Forssell oli hetkeä aiemmin laukonut pallon maaliin Taye Taiwon ja Tanakan syöttöjen jälkeen.

Alho sai lopulta hymyillä, kun hänen joukkueensa voitti pienpeliturnauksen. Hyvänä häviäjänä Taiwo änkesi mukaan voittajien kuvaan.

Harjoituskaudella HJK:n harjoituksista on pistänyt silmään joukkueen hyvä henki. Viime kaudella mukaan tullut Taiwo on kuin uusi mies, hän hymyilee enemmän ja hauskuuttaa joukkuekavereitaan. Kapteeni Sebastian Sorsan mukaan Taiwo on ”puhjennut kukkaan”.

”Olemme harjoitelleet kovaa valmentajien alaisuudessa, ja mielestäni olemme hyvällä tiellä”, Taiwo sanoi harjoitusten jälkeen.

Fyysisessä valmennuksessa on kiinnitetty entistä enemmän huomiota siihen, miten pelaajien lihaksistoa pitää vahvistaa ja valmistaa harjoitteluihin sekä otteluihin tekonurmikentillä. Viime kauden loukkaantumissuma aiheutti varovaisuutta.

”En ole koskaan nähnyt niin paljon loukkaantumisia. Valmistaudumme nyt todella huolella harjoituksiin ja lämmittelemme tunnollisesti”, Taiwo sanoi.

Taiwo on tyytyväinen rooliinsa uudistuneessa joukkueessa.

”Valmentaja yleensä sanoo minulle, että saan vapauden tehdä, mitä haluan. Minun pitää näyttää esimerkkiä nuorille pelaajille. Arvostan sitä mahdollisuutta”, Taiwo kertoi.

Taiwon mukaan nuorille pelaajille pitää antaa itseluottamusta toteuttaa itseään. Siten he voivat kasvaa paremmiksi peli peliltä.

Obed Malolo, Lucas Lingman, Lassi Lappalainen ja Aapo Halme ovat erittäin hyviä ja lahjakkaita pelaajia. Meidän vanhempien pelaajien pitää näyttää esimerkkiä nuorille tekemällä kovasti töitä harjoituksissa”, Taiwo kertoi.

Myös pelaajien rekrytoinnissa HJK on pyrkinyt onnistumaan paremmin. Joukkueeseen on saatu kovan luokan tekijöitä. Parhaimpina esimerkkeinä heistä vaikkapa keskikentän kaksikko Mohamed ”Medo” Kamara ja Anthony Annan.

Kapteeni Sorsan mukaan joukkueessa ei ole isoja egoja, vaan uudetkin tulijat ovat nöyriä pelaajia.

”He soveltuvat tapaamme tehdä asioita huolellisesti. Uudet pelaajat ovat hyväksyneet joukkueen tavat. Emme ole mikään muukalaislegioona”, Sorsa kertoi.

Medon ja Annanin tulon jälkeen Matti Klingan, 21, sopimus päätettiin purkaa. Hän siirtyi tällä viikolla SJK:hon.

”Klingan rooli oli jäämässä liian pieneksi. Hänen ei olisi ollut järkevää jäädä tänne tai meidän pitää hänet täällä. Asiasta keskusteltiin joitakin viikkoja”, Mika Lehkosuo sanoi.

Lehkosuon mukaan joukkueessa on hyvä sekoitus erilaisia pelaajia.

”Tällä hetkellä tuntuu, että joukkueen kokoaminen on onnistunut paremmin kuin viime vuonna. Tiedämme, että parannamme yhteispeliämme koko ajan. Tämä on yhtenäisempi joukkue kuin viimevuotinen”, Lehkosuo kertoi torstaina.

Lehkosuon mielestä joukkueessa on hyviä merkkejä.

”Joukkueessa on erittäin nälkäisiä nuoria pelaajia. Nuoret, kuten Lingman, Lappalainen ja Halme pelaavat varmasti liigaa kesällä”, Lehkosuo kertoi.

Pitäisikö tällä joukkueella voittaa mestaruus?

”Tiedän HJK:n tavoitteet: mestaruus ja Suomen cupin voittaminen. Olen tyytyväinen joukkueeseen. On selvää, että olemme valmiita taisteluun mestaruudesta.”

HJK–IFK Mariehamn Sonera-stadionilla lauantaina kello 14 ja PK-35 Vantaa–RoPS Myyrmäen stadionilla kello 17.

Laura Oja / HS
HJK:n harjoitukset Sonera Stadionilla. Puolustaja Taye Taiwo (oik.) tuuletti maalia.
HJK:n harjoitukset Sonera Stadionilla. Puolustaja Taye Taiwo (oik.) tuuletti maalia.
Laura Oja / HS
Keskikenttäpelaaja Vincent Onovo (kesk.) laukoi kohti maalivahti Thomas Dähnen vartioimaa maalia HJK:n harjoituksissa. Toppari Lum Rexhepi (oik.) ei ehtinyt peittämään laukausta.
Keskikenttäpelaaja Vincent Onovo (kesk.) laukoi kohti maalivahti Thomas Dähnen vartioimaa maalia HJK:n harjoituksissa. Toppari Lum Rexhepi (oik.) ei ehtinyt peittämään laukausta.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!