Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Leijonien nuori hyökkääjä loisti naisten MM-kisoissa, vaikka Suomi hävisi Kanadalle –”Meille on kasvamassa maailmantähti”

Urheilu
 
Roni Rekomaa / Lehtikuva
Petra Nieminen oli Suomen maalintekijä alkulohkon päätösottelussa.
Petra Nieminen oli Suomen maalintekijä alkulohkon päätösottelussa. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue sijoittui alkulohkossaan kolmanneksi. Asia varmistui, kun Kanada voitti Suomen maalein 6–1 lohkovaiheen päätösottelusta.

Kanadaa vastaan Suomi pysyi kyydissä mukana pelin puoliväliin asti. Marie-Philip Poulin teki avausmaalin jo minuutin kohdalla, mutta kahden maalin johtoon Kanada karkasi vasta, kun peliä oli pelattu 28.04. Toisen Kanadan maalin teki Rebecca Johnston ylivoimalla.

Toisen maalin Suomi kuittasi pikatahdilla. Ensimmäistä kertaa MM-tasolla pelaava 16-vuotias hyökkääjälupaus Petra Nieminen kavensi vain 18 sekuntia Johnstonin maalin jälkeen Riikka Välilän syötöstä. Myös tämä maali syntyi ylivoimalla. Avausmaalin tehnyt Poulin ehti istua jäähyllä vain kolme sekuntia.

”Nieminen oli yksi kentän absoluuttisesti parhaita pelaajia molemmat joukkueet mukaan lukien. Ei paljon kylmää kentällä. Meille on kasvamassa maailmantähti, kunhan hän pysyy 3–5 seuraavaa vuotta terveenä”, kehui joukkueen päävalmentaja Pasi Mustonen hyökkääjän peliä puhelimitsi HS:lle.

Sen jälkeiset minuutit olivat Suomelle synkkiä. Kanada teki kolme maalia nopealla tahdilla. Ajassa 33.35 Brianne Jenner lisäsi Kanadan johdon jälleen kahteen maaliin, 58 sekuntia tästä Jillian Saulnier vei Kanadan jo kolmen maalin johtoon ja 1.33 myöhemmin Jennifer Wakefield teki 5–1-maalin.

”Kanada tuli peliin kovaa, mutta selvisimme. 2–1:ssä oli vielä tunne, että voisi olla enemmänkin tarjolla, mutta sitten Kanada karkasi”, Mustonen sanoi.

Päätöserässä Wakefield teki illan toisen maalinsa, joka jäi illan viimeiseksi.

Suomen maalivahtina pelasi kaksi ensimmäistä erää Meeri Räisänen ja kolmannen erän Anni Keisala. Räisänen torjui 27 ja Keisala kahdeksan laukausta.

Välierissä lohkokolmonen Suomi pelaa B-lohkon toiseksi sijoittunutta Tšekkiä vastaan. Toinen puolivälieräpari on Ruotsi–Venäjä.

”Huominen peli on meille kauden tärkein. Se on lippu välieriin”, Mustonen sanoi.

Kolmessa lohko-ottelussaan Suomi voitti Venäjän, mutta hävisi Kanadan lisäksi myös Yhdysvalloille. Mustosen mukaan alkusarjasta jäi positiivinen mieli, vaikka voittosarake ei yhtä merkintää enempää karttunutkaan. Erityisesti valmentajan mieleen jäi puolustuspeli Yhdysvaltoja vastaan.

”Yksilöinä Yhdysvallat ja Kanada ovat vielä vahvempia. He pystyivät puristamaan meidät puolustusalueelle, mikä söi meiltä myös hyökkäystehoja.”

Kisojen pelijärjestelmässä neljä ennalta kovinta maata pelasivat A-lohkossa, josta kaikki pääsivät jatkoon ja kaksi parasta suoraan välieriin. Heikompien maiden B-lohkosta jatkoon pääsi kaksi parasta, jotka kohtaavat puolivälierissä A-lohkon kolmannen ja neljännen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?