Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

SM-liigan puheenjohtajaksi ensimmäinen ehdokas: ”Minulla on annettavaa huippukiekkoilulle”

Urheilu
 
Mikko Stig / Lehtikuva
Vaasan Sportin Heikki Hiltunen puhui maaliskuun lopulla Olympiakomitean Finland House-konseptin esittelytilaisuudessa.
Vaasan Sportin Heikki Hiltunen puhui maaliskuun lopulla Olympiakomitean Finland House-konseptin esittelytilaisuudessa. Kuva: Mikko Stig / Lehtikuva

Jääkiekkoliiton puheenjohtajaksi viime syksynä pyrkinyt Heikki Hiltunen on kiinnostunut myös SM-liigan puheenjohtajan tehtävästä. Paikka vapautuu, kun nykyinen puheenjohtaja Vesa Puttonen jättää tehtävän.

Hiltunen toimii Vaasan Sportin puheenjohtajana ja siviilityössään tanskalaisen Danfossin johtotehtävissä.

”Olen periaatteessa kiinnostunut tehtävästä. Työnantajan kanssa on kuitenkin sovittava onko se mahdollista. Siinä tilanteessa pitää todennäköisesti jättää myös Vaasan Sportin positio”, Hiltunen sanoo HS:lle.

Kolmanneksi ehdokkuuteen vaikuttava tekijä on se, millaisen puheenjohtajan liigaseurat haluavat.

”Jääkiekkojohtaminen kiinnostaa ja tiedän, että minulla on annettavaa suomalaiselle huippukiekkoilulle ja Liigalle. Totta kai tehtävä kiinnostaa.”

Hiltunen kertoo saaneensa kyselyjä ehdokkuudesta ja käyneensä keskusteluja lähipiirin kanssa.

”Olen huomannut, että on ainakin joitain ihmisiä, joiden mielestä olisin varmasti sopiva tehtävään. Aktiivisesti en ole keskusteluja kuitenkaan käynyt.”

Puheenjohtajan valinnasta päättää SM-liigan osakaskokous.

”Tärkeintä on, että Liigassa olisi yksimielisyys siitä mitä tehdään. Kuka tahansa seuraava puheenjohtaja onkin, kaikkien seurojen on seistävä hänen takanaan.”

Hiltusen mukaan suomalaisessa jääkiekkoilussa on tällä hetkellä johtamistyhjiö. Hän on huolissaan lajin ympärillä käytästä keskustelusta.

”Toivon, että keskustelua johdettaisiin liiton ja Liigan puolelta, eikä median puolelta pelkästään. Välttämättä kaikkia hyviä asioita ei silloin tule esiin, vaan pikemminkin sellaisia asioita, jotka aiheuttavat kitkaa.”

Hiltunen kehuu nykyisen puheenjohtajan Vesa Puttosen esilläoloa ajankohtaisissa asioissa. Toimitusjohtaja Kimmo Ranniston irtisanoutuminen on sen sijaan jättänyt Liigan operatiiviseen johtoon tyhjiön viestinnässä.

”Liigassa pelataan hyviä pudotuspelejä ja juuri voitimme nuorten maailmanmestaruuden, hyviä tarinoita on. Silti negativiisia juttuja on enemmän kuin positiivisia ja viesti vie sivuraiteelle.”

Hiltusen kiinnostuksesta kertoi ensimmäisenä Urheilulehti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?