Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kärppien ykköspuolustaja Nutivaara loukkaantui heti – otteluvalvoja olisi puoltanut kovempaa rangaistusta

Urheilu
 
Huippuhetket: Kärpät - Tappara
Huippuhetket: Kärpät - Tappara
Tappara onnistui ryöstämään kotiedun, kun tamperelaiset hakivat vierasvoiton maalein 3-1. Kärpät johti kamppailua vielä avauserän jälkeen, mutta Tappara nousi päätöserän maaleilla lopulta voittoon. Kirvesrintojen avainpelaaja oli loistavia otteita läpi ottelun esittänyt Tomi Karhunen, jolle merkattiin yhteensä 30 torjuntaa.

Tapparan ykköskentän kapellimestarina koko kauden toiminut Jani Lajunen nousi viime kahden viime kauden finalistien ensimmäisessä välieräkohtaamisessa sankariksi.

Lajunen suti Tapparalle 2–1 voittomaalin, kun peliaikaa oli jäljellä vain reilut kolme minuuttia. Tappara voitti ensimmäisen välieräottelun lopulta 3–1.

”Meillä oli hyvä paine ja kiekko pomppi minulle siihen maalin eteen. Huitaisin sinne päin ja se meni sisään”, Lajunen kertasi vaatimattomana osuuttaan.

Runkosarjassa Lajusen roolina oli järjestellä ketjun peliä ja antaa laitahyökkääjiensä Kristian Kuuselan ja Henrik Haapalan paistatella parrasvaloissa.

Pelien koventuessa on hänen vuoronsa loistaa, mutta mies ei halua nostaa itseään esille.

”Oma roolini on enemmänkin pelata kahden suunnan peliä ja antaa ketjukavereiden viilettää. Se sopii minulle hyvin.”

Kärpät painoi ennen Tapparan maalia päälle kuin yleinen syyttäjä ja loi tukun huippupaikkoja. Kärpistä täksi kaudeksi Tapparaan siirtynyt Tomi Karhunen kuitenkin teki tukun näyttäviä pelastuksia ja oli tärkein takuumies kirvesrintojen voitossa.

Loppusinetin 3–1 löi puolustaja Markus Kankaanperä, jonka purkukiekoksi tarkoitettu laukaus upposi tyhjiin.

Kärpät sai otteluun mainion alun ja meni 1–0 johtoon ylivoimalla kapteeni Lasse Kukkosen sudittua ruuhkasta kiekon verkkoon.

Ylivoimaan johtanut tilanne saattoi kuitenkin olla koko ottelusarjan kannalta Kärpille ratkaisevan kallis. Avainpuolustaja Markus Nutivaara loukkaantui vakavan näköisesti Veli- Matti Savinaisen tönäistyä häntä laitatilanteessa kaksin selkään.

Nutivaara jätti kaukalon kivuliaan näköisenä oikeaa olkapäätään pidellen. Hänen kautensa on ohi.

Puolustuspään kiekollisen johtajan kausi voi hyvinkin olla ohi ja hänelle ei löydy hallitsevan mestarin riveistä mitat täyttävää korvaajaa.

Liigan otteluvalvojan Jyrki Ingmanin mukaan tapaus menee automaattisesti kurinpitokäsittelyyn, kun pelaaja loukkaantui tilanteessa.

”Se tehdään jo pelaajan oikeusturvan takia. Kukaan ei varmastikaan olisi pitänyt pelirangaistustakaan [5+20 minuuttia] vääränä tuomiona”, Ingman kommentoi.

Tuomareiden Savinaiselle tuomitsema rangaistus oli 2+10 minuuttia.

Yksi ottelun erikoisuuksista olivat aloitukset. Yleensä aloitukset menevät suurin piirtein puoliksi kummallekin joukkueelle, mutta nyt Tappara vei aloitukset 36–22. Etenkin toisessa erässä Tappara suorastaan dominoi niitä murskaluvuin 16–3.

”Ottelusarjat Tapparan kanssa ovat viime vuosina olleet sellaista asemasotaa. Kumpikaan ei anna hirveästi paikkoja. Tiedämme, missä olimme tänään hyviä ja missä pitää parantaa. Tappara sai nyt yhden kiinnityksen, mutta sotaa ei ole vielä hävitty” , Kärppien kokenut keskushyökkääjä Esa Pirnes sanoi.

Kärppien avainpuolustaja loukkaantuu avauserässä – Savinainen selviää ilman ulosajoa
Kärppien avainpuolustaja loukkaantuu avauserässä – Savinainen selviää ilman ulosajoa
Kärppien tärkeimpiin puolustajiin lukeutuva Markus Nutivaara jätti kaukalon Veli-Matti Savinaisen taklauksen jälkeen, kun 21-vuotias puolustaja poistui pukukoppiin rannettaan pidellen. Savinaiselle tuomittiin tilanteesta 2+10 minuutin rangaistus laitataklauksesta. Nutivaara on pelannut pudotuspeleissä Kärppien pelaajista toiseksi eniten ja nousi kuluvalla kaudella myös maajoukkueen mukaan.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?