Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

”Uusi Kerttu ja Krista”

Kokenut valmentaja suitsutti 16-vuotiasta Suomen mestaria Anita Korvaa.

Urheilu
 
Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
Kainuun Hiihtoseuran Anne Kyllönen (oik.) ja Anita Korva juhlivat sprinttiviestin Suomen mestaruutta.
Kainuun Hiihtoseuran Anne Kyllönen (oik.) ja Anita Korva juhlivat sprinttiviestin Suomen mestaruutta. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Taivalkoski

Nyt kannattaa pitää korvat höröllä, kun meritoitunut hiihtovalmentaja Esko Paavola suitsuttaa 16-vuotiasta Anita Korvaa.

Artikkeliin liittyvät

Korva säväytti perjantaina voittamalla maajoukkuehiihtäjä Anne Kyllösen kanssa yllättäen sprinttiviestin (v) SM-kultaa Kainuun Hiihtoseuran väreissä. Paavola on valmentanut Korvaa viime keväästä lähtien.

”Olen sanonut, että on tullut uusi Kerttu ja Krista. Anitalla on vähintään samat edellytykset nousta huipulle kuin näilläkin. Hän on pystynyt niihin testituloksiin, joihin Kerttu ja Krista samanikäisinä, ja jopa kovempiin. Heti elokuussa huomasin Anitan kaikista testeistä, että nyt on uusi superlahjakkuus”, Paavola sanoi HS:lle perjantaina.

Paavolalla jos kenellä on varaa verrata Korvaa viime ja tämän kauden parhaisiin suomalaisiin naishiihtäjiin Kerttu Niskaseen ja Krista Pärmäkoskeen.

Paavola toimi pitkään Niskasen henkilökohtaisena valmentajana ja seurasi Sotkamon urheilulukion valmentajana erittäin läheltä myös Pärmäkosken (silloin Lähteenmäki) kehitystä tämän neljänä lukiovuotena.

Korva on kotoisin nykyään Ouluun kuuluvasta Kiimingistä ja opiskelee ensimmäistä vuotta Sotkamon urheilulukiossa. Sen myötä seura vaihtui oululaisesta Kuivasjärven Aurasta Kainuun Hiihtoseuraan.

”Hänen kilpailijaominaisuutensa ovat aivan loistavat. Hän hallitsi hommaa aikuisten naisten seassa”, Paavola sanoi viitaten sprinttiviestiin.

Parin viikon päästä 17 vuotta täyttävä Korva oli hämillään saamastaan huomiosta.

”Kyllä tämä tuntuu aivan mahdottoman hyvältä. Vähän tärisee jalat näköjään.”

Ikäisissään hän on voittanut tällä kaudella jo Pohjoismaitten mestaruuden (5 km/p). Taakse jäi Norjan ja Ruotsin suurimmat samanikäiset kyvyt.

Suomessa hän on voittanut tällä kaudella lähes kaikki 17-vuotiaitten mestaruudet.

”Tämä kausi on mennyt kaikin puolin ihan nappiin. Ei ole ollut mitään vastoinkäymisiä. Se on suonut sen, että on pystynyt hiihtämään tosi hyviä sijoituksia.”

Korva haluaa mitata rahkeensa hiihtäjänä. ”Kyllä kai sitä pitää yrittää harjoitella ja päästä mahdollisimman korkealle tuonne maailmalle.”

Kyllösellä ei ole aiemmin ollut mitalikamppailuun riittävää paria sprinttiviestiin.

”Mitali oli sellainen kaukainen haave, jos kaikki menee hyvin. Kuuden sakkiin oli realistinen tavoite, joten tämä meni aika yli. Koko ajan ollut tosi kova luotto Anitan kykyihin. Kun olen katsellut hänen tuloksiaan, ajattelin, että varmaan aika korkealle riittää”, Kyllönen sanoi.

Kyllönenkin oli huomannut Korvan kilpailijaominaisuudet.

”Anita on todella vaatimaton urheilija eikä tee itsestään numeroa. Hän on tosi kova kilpailija ja taistelijaluonne. Hän hoiti paikkansa ihan mielettömän upeasti.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!