Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

PK-35 Vantaa pelaa kuin espanjalaisjoukkue

Urheilu
 
Veikkausliiga alkaa – HSTV:n Kottilat kertoo miten se päättyy
Veikkausliiga alkaa – HSTV:n Kottilat kertoo miten se päättyy
HSTV:n Kottilat-ohjelman jalkapalloveljekset Mika ja Santtu Kottila panevat pakettiin koko Veikkausliigan – ennen kuin kausi on edes ehtinyt alkaa. Veljekset esittävät omat veikkauksensa joukkueiden menestyksestä ja valitsevat vuoden parhaat pelaajat ja valmentajat. Kottiloiden lisäksi omat näkemyksensä esittävät myös liigapelaajat ja –valmentajat.

Vantaan Myyrmäessä nähdään tänä kesänä jalkapalloa, joka on kuin tuulahdus lämmintä meri-ilmaa Espanjan luoteis-rannikolta Galician niemiltä. PK-35 Vantaa pelaa espanjalaistyylistä lyhytsyöttöpeliä.

Päävalmentaja Shefki Kuqi vetää suuret linjat valmennuksessa, ja apuvalmentaja José Riveiro tuo PK-35 Vantaan harjoituksiin espanjalaista tarkkuutta ja taktisuutta. Riveiron lisäksi joukkueen harjoitteista vastaa Atletico Madridin organisaatiosta tullut fyysinen valmentaja Pablo Perez Urtaza.

Kapteeni Kim Raimin, 31, mukaan vantaalaisjoukkueen prässipeli on tarkoin ohjeistettu.

”Pyrimme aktiiviseen pallonhallintapeliin. Ei munaraviprässiä, vaan hyvin ohjattua prässiä. Haluamme vastustajan liikuttavan palloa suuntaan, johon ohjaamme heitä”, Raimi kertoi liigakauden alla.

”Meillä on pelikirjassamme sektorit, joissa haluamme riistää. Ratkaisut sen jälkeen ovat kiinni siitä, missä saamme pallon”.

Raimin mukaan tilanteenvaihdoksissa jokaisen pelaajan pitää pystyä itse tekemään päätöksiä. Monimuotoinen prässipeli on perua espanjalaisvaikutteista.

”Pyrimme hallittuun kontrolloimiseen myös puolustuspelaamisessa. Puolustamme aika ylhäällä, mikä aiheuttaa omat riskinsä. Se on ehkä meidän pieni heikkous”, Raimi sanoi.

Onko teillä riittävän nopeita pelaajia, jos vastustaja iskee puolustuslinjan taakse?

”Joukkueen hitaimmat pelaajat eivät ole puolustuksessa. Näen, että jokainen pystyy selviämään taktisista asioista ja pystyy myös juoksemaan kilpaa”, Raimi sanoi.

Raimin mukaan espanjalaisilla ja yhdellä argentiinalaisella on kaikilla jokin ominaisuus, joka on parasta laatua Suomessa.

”Esimerkiksi Carlos Portela on älykkäin pelaaja, jonka kanssa olen pelannut. [Argentiinalainen] Lucas Garcia on paras yksi vastaan yksi -tilanteissa. Pablo Couñago on paras suojaamaan palloa.”

Edellä mainittujen lisäksi Espanjasta joukkueessa ovat Yerai Vilaboa ja Mateo Miguez.

Miten vaikeata on ollut luoda ryhmähenkeä joukkueeseen?

”Viime kausi oli vaikea palkanmaksuvaikeuksien ja muiden ongelmien takia. Ehkä viime kaudella ulkomaalaiset pelaajat olivat aluksi oma kuppikuntansa, mutta lopussa olimme yhtenäinen joukkue. He ovat sulautuneet suomalaiseen koppielämään”, Raimi sanoi.

Antti Aimo-Koivisto / LEHTIKUVA
Kim Raimi toimii PK-35 Vantaan kapteenina.
Kim Raimi toimii PK-35 Vantaan kapteenina.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!