Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kärppien avainhahmon Nutivaaran kausi ohi

Urheilu
 
Huippuhetket: Kärpät - Tappara
Huippuhetket: Kärpät - Tappara
Tappara onnistui ryöstämään kotiedun, kun tamperelaiset hakivat vierasvoiton maalein 3-1. Kärpät johti kamppailua vielä avauserän jälkeen, mutta Tappara nousi päätöserän maaleilla lopulta voittoon. Kirvesrintojen avainpelaaja oli loistavia otteita läpi ottelun esittänyt Tomi Karhunen, jolle merkattiin yhteensä 30 torjuntaa.

Kärpät 1

Tappara 3

Voitot 0–1

Oulu

Tapparan ykköskentän kapellimestarina koko kauden toiminut Jani Lajunen nousi viime kahden viime kauden finalistien ensimmäisessä välieräkohtaamisessa ratkaisijaksi.

Lajunen suti Tapparalle 2–1 voittomaalin, kun peliaikaa oli jäljellä vain reilut kolme minuuttia.

”Meillä oli hyvä paine, ja kiekko pomppi minulle siihen maalin eteen. Huitaisin sinne päin, ja se meni sisään”, Lajunen kertasi vaatimattomana osuuttaan.

Kärpät painoi ennen Tapparan maalia päälle kuin yleinen syyttäjä ja loi tukun huippupaikkoja. Kärpistä täksi kaudeksi Tapparaan siirtynyt Tomi Karhunen kuitenkin teki tukun näyttäviä torjuntoja ja oli tärkein takuumies kirvesrintojen voitossa.

Kärpät sai otteluun mainion alun ja meni 1–0 johtoon ylivoimalla kapteeni Lasse Kukkosen sudittua ruuhkasta kiekon verkkoon.

Ylivoimaan johtanut tilanne saattoi kuitenkin olla koko ottelusarjan kannalta Kärpille ratkaisevan kallis. Avainpuolustaja Markus Nutivaara loukkaantui vakavan näköisesti.

Liigan otteluvalvojan Jyrki Ingmanin mukaan tapaus menee automaattisesti kurinpitokäsittelyyn, kun pelaaja loukkaantui tilanteessa.

”Kukaan ei varmastikaan olisi pitänyt pelirangaistustakaan [5+20 minuuttia] vääränä tuomiona”, Ingman kommentoi.

Timo Heikkala / Lehtikuva
Tapparan Jani Lajunen suti voitto-osuman maalin edestä.
Tapparan Jani Lajunen suti voitto-osuman maalin edestä.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!