Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

McLarenin belgialaistulokas selvisi tulikasteestaan kunnialla: ”Tämä tuntuu loistavalta synttärilahjalta”

Urheilu
 
HAMAD I MOHAMMED / REUters
Stoffel Vandoorne selvisi ensimmäisestä harjoituspäivästään McLarenin ratissa kunnialla.
Stoffel Vandoorne selvisi ensimmäisestä harjoituspäivästään McLarenin ratissa kunnialla. Kuva: HAMAD I MOHAMMED / REUters

Manama. McLarenilla auto numero 14 vaihtui numeroksi 47, kun Stoffel Vandoorne ryhtyi lomittamaan keuhko- ja kylkiluuvammoista toipuvaa Fernando Alonsoa.

Suoraan Japanista Bahrainin harjoituksiin sännännyt belgialaiskuski selviytyi ensimmäisen harjoituspäivän tulikasteestaan kaikella kunnialla.

Iltaharjoituksessa Vandoorne pääsi jo 0,7 sekunnin päähän kokeneesta tallikaveristaan Jenson Buttonista.

”Täytin 24 vuotta lauantaina ja tämä tuntuu loistavalta synttärilahjalta. Tämä oli upea päivä, sillä en tietenkään odottanut lainkaan ajavani tänä viikonloppuna. Olen todella mielissäni tästä tilaisuudesta”, Vandoorne myhäili.

”Tunnen olevani 100-prosenttisen valmis tähän haasteeseen. Teen kaikkeni, jotta täytän paikkani parhaalla tavalla. En ollut ajanut aiemmin tätä autoa, mutta hyvin nopeasti ohjaamossa sain jo hyvän tunteen siitä. Edistyin aika harppauksen ensimmäisestä toiseen harjoitukseen.”

Vandoorne tietää, että tässä vaiheessa hänelle tärkeintä on kerätä mahdollisimman paljon kilometrejä, ja saada tuntuma autosta sunnuntain kisaa varten.

”Tein paljon kierroksia, tein paljon varikkokäyntejä, tein paljon harjoitusstartteja, ja tein paljon töitä tiimin kanssa, sillä minun on opittava kaikki tämä mahdollisimman nopeasti.”

”Jo matkallani Japanista Bahrainiin tein paljon valmistavaa työtä, ja insinöörit lähettivät minulle kaikenlaisia juttuja, joita kävin lävitse lennolla. Käytin lentoaikani todella hyödyksi.”

McLarenin urheilujohtaja Eric Boullier kehaisi tulokaskuskin tehneen ammattilaismaisen vaikutuksen ensimmäisenä ajopäivänään.

”Tiimi toimi hyvin kypsästi, kun saimme tiedon, ettei Fernando pysty ajamaan, ja Stoffel tulee hänen tilalleen. Teimme tarvittavat muutokset autoon, ja hän pääsi heti hyvään vauhtiin. Kiristimme ohjelmaa, kun huomasimme, että hän selviytyy siitä niin hyvin. Vauhtimme näytti kaiken kaikkiaan rohkaisevalta”, Boullier kiitteli.

McLarenilla on Australian avauskisan jälkeen paljon päivitysosia autossaan, ja ne tuntuivat parantavan sen suorituskykyä toivotulla tavalla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!