Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

SM-hiihtojen yleisömagneetti Kaisa Mäkäräinen saa takaa-ajoon 16-vuotiaan peesaajan

Päätös uran jatkosta tapahtuu päävalmentajavalinnan jälkeen

Urheilu
 
Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
Kaisa Mäkäräisen nimikirjoitus oli kysyttyä tavaraa Taivalkosken SM-kisoissa.
Kaisa Mäkäräisen nimikirjoitus oli kysyttyä tavaraa Taivalkosken SM-kisoissa. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Taivalkoski. Kevään SM-hiihtojen todellinen yleisömagneetti Kaisa Mäkäräinen sanoi lauantaina Taivalkoskella, että hänen päätöksensä uran jatkosta tapahtuu vasta sen jälkeen, kun uuden päävalmentajan nimi on tiedossa.

”Liiton päävalmentajahaku päättyi toissapäivänä. Luulen, että siellä tehdään ratkaisuja aika nopealla aikataululla. Sitä myöten samalla kulkevat minunkin ratkaisut”, Mäkäräinen vastasi kysymykseen päätöksensä aikataulusta.

Hän oli myös sitä mieltä, että saa äänensä kuuluviin päävalmentajavalinnassa. ”Uskon, että mielipidettä ainakin kysytään.”

Ensi talvena Lahden MM-hiihdot ovat vasta Itävallan Hochfilzenissä käytävien ampumahiihdon MM-kisojen jälkeen.

Jos urasi jatkuu, kiinnostaisiko kilpaileminen Lahdessa?

”En vastaa tuohon vielä yhtään mitään. Katsotaan tämä kausi ensin, ja sitten katsotaan, mitä ensi talvena puuhastelen ja millä puolen aitaa ollaan. Jätetään ne vastaukset myöhemmälle”, Mäkäräinen vastasi jo aiemminkin esitettyyn kysymykseen mutta nyt ensi kertaa maastohiihdon parissa.

Mäkäräinen saapui päälajinsa SM-viestivoiton jälkeen Rovaniemeltä Taivalkoskelle ja sijoittui kymmenenneksi 3,75 km:n (p) matkalla.

Kisa kulkee nimellä prologi, koska sen tulosten perusteella hiihdetään sunnuntaina 10 km:n (v) takaa-ajo.

Viimeksi Mäkäräinen kilpaili perinteisellä Suomen cupin avauksessa lokakuun lopulla Vuokatissa. SM-tasolla edellinen perinteisen kisa oli neljä vuotta sitten.

”Ihan kiva oli vetää pertsaa. Kesällä harjoittelen aika paljonkin pertsalla. Hiihdän paljon nousuja pertsalla Euroopassa ollessa. Tasuria tehdään vapariakin ajatellen ja yleensä pertsan sauvalla. Tehotreenejä en tee hirveästi. Jonkin verran teen vk-tyyppisiä nousutreenejä. Siinä ei tule hapot niin koville kuin vaparissa mutta saa hengityspuolta rassattua.”

Mäkäräinen starttasi kisaan numerolla 7, lähes tuntia aiemmin kuin viimeisenä lähtenyt voittaja Krista Pärmäkoski.

Mäkäräisen starttipaikka oli perua siitä, että hänen FIS-pisteensä nollautuivat tammikuussa. Ne ovat vuoden voimassa.

”Sen takia lähdin nyt, kun ei ollut yhtään FIS-pisteitä.”

Mäkäräinen arvioi, ettei hän kärsinyt merkittävästi alkupäässä lähtemisestä.”

Mäkäräinen on ilmoittautunut myös ensi viikonloppuna Kuusamon Rukalla käytävälle SM-kolmekymppiselle (p).

”Katsotaan sitä vielä. Ei sinne kannata leikkimään lähteä. Kolmekymppiä siinä maastossa perinteisellä, pitää olla hyvä vire ja suksi sattua sille kelille. Luulen, että se 30 on aika itsemurhaa. Voi olla, että jää hiihtämättä.”

Sunnuntain takaa-ajoon Mäkäräinen starttaa 1.01 Pärmäkosken perään, mutta viidentenä lähtevään Riitta-Liisa Roposeen on vain 17 sekuntia.

Mäkäräisen kanssa käytännössä yhtä aikaa yhdeksäntenä pääsee ladulle perjantain sprintin säväyttäjä, 16-vuotias lahjakkuus Anita Korva.

”Hyvältähän se tuntuu voittaa Kaisa 0,2 sekunnilla. Voi kertoa sitten jollekin. Pitää lyödä peesiin, mutta mutta voi olla, ettei ihan kymppiä roikuta hänen mukanaan”, Korva naurahti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!