Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tappara tyrmäsi Kärpät toistamiseen – Patrik Laine pani Lasse Kukkosen istumaan

Urheilu
 
Pekka Pernu
Huippuhetket: Tappara - Kärpät
Huippuhetket: Tappara - Kärpät
Tappara nappasi jo toisen kiinnityksen finaalipaikkaan, kun Kärpät kaatui lauantaina maalein 4-1. Tamperalaisten tehomiehiä olivat kolme pistettä saalistaneet Jani Lajunen ja Kristian Kuusela. Ottelussa nähtiin myös kaksi ulosajoa, kun Stephen Dixon ja Ivan Huml saivat suihkukomennukset. Ottelusarja jatkuu tiistaina Oulussa.

Tapparan hirmuvireinen ykkösketju laittoi Liigan hallitsevan mestarin Kärpät polvilleen jo toisen kerran vuorokauden sisään lauantaina Tampereella

Kristian Kuusela (0+3) ja Jani Lajunen (1+3) jatkoivat Hakametsässä siitä, mihin perjantaina Raksilassa jäivät ja pohjustivat isäntien 4–1 (1–0, 0–1, 3–0) -voiton ja 2–0-karkumatkan välieräsarjassa.

Myös suurlupaus Patrik Laine osallistui talkoisiin ja iski isäntien kolmannen osuman illan 15. laukauksellaan päätöserän alkupuolella.

Lähes yhtä suuren huutomyrskyn Laine sai osakseen avauserän lopussa, kun hän taklasi Kärppien kapteeni Lasse Kukkosen takamuksilleen painavalla töötillä.

”Päätin, että jysäytetään loppuun. Hain siinä sitä, että heillä alkaisi vähän tutisemaan. Varmasti yleisökin tykkäsi vielä enemmän, kun siinä oli Kukkonen”, Laine mietiskeli.

Ottelun isoksi puheenaiheeksi nousi perjantain tapaan Tappara-pelaajien taklauspeli. Raksilassa kohistiin Kärppien Markus Nutivaaran kauden päättäneestä Veli-Matti Savinaisen taklauksesta, Hakametsässä oli Stephen Dixonin vuoro.

Kanadalainen sai toisen erän puolivälissä suihkukomennuksen Simon Suorannan päähän kohdistuneesta taklauksesta.

”Videotuomareilla on kamerat käytössä, luotetaan heidän ratkaisuihinsa”, Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola tyytyi sanomaan.

Kärppien ainoaksi ilonaiheeksi jäi Juuso Ikosen 1–1-tasoitus Dixonin viiden minuutin jäähyn aikana.

”Tapparan murhaava ylivoima pisti pelin pakettiin. Meillä oli maalinteossa liikaa puristusta, eikä saatu vastustajalle yhtään kahden minuutin jäähyä”, Kärpät-käskijä Lauri Marjamäki summasi.

Kärpillä keittää lopussa yli – vilttimiehelle ulosajo
Kärpillä keittää lopussa yli – vilttimiehelle ulosajo
Tappara varmisti voiton laittamalla kiekon tyhjään maaliin vajaat pari minuuttia ennen loppua. Kärpillä keittikin seuraavassa vaihdossa yli ja Ivan Huml sai ulosajon. Huml oli vasta toista kertaa joukkueensa kokoonpanossa pudotuspeleissä, sillä muut ottelut olivat sujuneet katsomon puolelta.
Missä Tappara on ollut Kärppiä niin paljon parempi, Jussi Tapola?
Missä Tappara on ollut Kärppiä niin paljon parempi, Jussi Tapola?
Tappara nappasi lauantaina jo toisen kiinnityksen finaalipaikkaan, kun Kärpät kaatui maalein 4-1. Kahtena viime keväänä oululaisille finaaleissa hävinnyt Tappara on ottanut nyt vastustajastaan vahvan niskalenkin. Jussi Tapola onkin ollut tyytyväinen omiensa esitykseen.
Nyt jysähti: Patrik Laine jyrää Lasse Kukkosen!
Nyt jysähti: Patrik Laine jyrää Lasse Kukkosen!
Patrik Laine ja Lasse Kukkonen on yksi välierien mielenkiintoisimpia taistelupareja. Toisen osaottelun avauserän kovimmasta niitistä vastasi 17-vuotias Laine, joka jakoi viimeisessä vaihdossa kovuutta hänä puolet vanhemmalle Kukkoselle.
Patrik Laine ottaa jälleen roolia – millimetrin tarkka laukaus tekee tuhoja
Patrik Laine ottaa jälleen roolia – millimetrin tarkka laukaus tekee tuhoja
Patrik Laine oli näkyvässä roolissa toisessa välierässä ja nuorukainen olikin monessa mukana. Päätöserässä Laine antoi tulisen laukauksensa puhua ja ampui millimetrin tarkan laukauksen ohi Sami Rajaniemen. Kärpät vaihtoi osuman jälkeen maalilleen Sami Aittokallion.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?