Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HIFK jäi jalkoihin Jyväskylässä: ”Harvoin voittaa, jos menee viisi omiin”

JYP tasoitti välierät 1–1:een ja jätti Stadin vieraat täysin vaille mahdollisuuksia.

Urheilu
 
Huippuhetket: JYP - HIFK
Huippuhetket: JYP - HIFK
JYP onnistui tasoittamaan ottelusarjan, kun HIFK kaatui maalein 5-2. Jyväskyläläiset olivat ottelun alusta lähtien niskan päällä, sillä avauserässä hankittu kolmen maalin johto piti loppuun asti. Kotijoukkueen tehomies oli kaksi maalia viimeistellyt Joonas Nättinen. Ottelusarja jatkuu maanantaina Helsingissä.

Jyväskylä

Ohipeli. Mahalasku. Näin voi kuvailla Helsingin IFK:n lauantai-illan vierailua Jyväskylään jääkiekon toisessa välierässä.

JYP voitti 5–2 ottelun, jonka olisi voinut keskeyttää kahden erän jälkeen ja ilmoittaa IFK:n bussikuskille, että paluukuljetus Helsinkiin lähtee samantien.

Ensimmäisessä erässä JYP löi taululle 3–0 Ryan Glennin, Joonas Nättisen ja Markus Nenosen maaleilla. Unelias IFK ei toipunut siitä. Stadilaisten esitys oli niin kehno, ettei kenties kertaakaan tällä kaudella.

”Harvoin voittaa, jos menee viisi omiin”, IFK:n päävalmentaja Antti Törmänen sanoi. ”Kyllä heillä oli tehokas alku, ja jos me ei tehdä maalia, se menee vaikeaksi.”

Joukkue ei päässyt sulavasti pois omasta päästä, ei voittanut kaksinkamppailuja eikä onnistunut jauhamaan pitkiä hyökkäyksiä. Parhaat IFK:n kiekonhallinnat olivat sellaisia, jossa kiekko kiersi pelaajalta pelaajalle mahdollisimman kaukana JYPin maalista.

Harvoiksi jääneet pyöritykset jäivät täysin tehottomiksi. Laukauksia lähti silloin tällöin, mutta haastajaksi IFK:sta ei ollut.

Punainen varoitusvalo paloi kirkkaana, kun konkaripuolustaja Mikko Luoma keikkui keskialueen yli ja syötti Petr Hubacekille. Tsekkihyökkääjä sai lyödä kiekon tyhjään maaliin. ”Kun tarpeeksi hitaasti tulee, saa kaverin ylireagoimaan. Se sattui sopivaan saumaan”, Luoma, 39, sanoi pilke silmäkulmassa.

IFK neloskenttä katseli sivusta Luoman vaappumista eikä maalivahti Kevin Lankinenkaan voinut mitään. Lankinen joutui pulaan liian usein.

Puolustus oli IFK:lla eniten sekaisin. Pelin avaaminen oli niin tuskaista, ettei siitä tullut mitään. Tommi Taimi ja Lauri Taipalus olivat äärimmäisen virhealttiita. Matt Generousin taso kulkee sillä rajalla, että hän voi pelata.

Mahtaisikohan IFK:n valmennus keksiä jättipakki Keith Aulielle jotain muuta käyttöä kuin pelaaminen. Valitettavasti vauhti ei vaan riitä. Ainakin reserviä kannattaisi kierrättää. Tulos tuskin heikkenisi.

Kookkaan Joonas Järvisen ja Yohann Auvitun peli riitti Jyväskylässä, vaikka eivät hekään häikäisseet. Tällaisessa ottelussa säihkyivät lähinnä kotijoukkueen pelaajat.

Vaikka IFK:n puolustus oli pulassa, tekivät puolustajat pari maalia. Taimi kavensi 3-1:een ja entinen jypiläinen Auvitu suupaisi luvut 5–2:een vähän ennen toisen erän päättymistä.

Ottelusarja jatkuu Helsingissä maanantaina. JYPin voitto tarkoittaa myös sitä, että IFK:n toimisto voi polkaista lipunmyynnin käyntiin ensi perjantain viidenteen kohtaamiseen. Silloin pelataan varmasti, mutta tällaisella esityksellä IFK:lle on vaikea mennä lupaamaan enempää.

Törmäseltä kritiikkiä omille: ”Osa pelaajista ei ollut sillä tasolla kuin pitäisi olla”
Törmäseltä kritiikkiä omille: ”Osa pelaajista ei ollut sillä tasolla kuin pitäisi olla”
HIFK hävisi toisen välieräottelun 2-5 ja JYP nousi sarjassa tasoihin. HIFK:n päävalmentaja Antti Törmänen olikin ottelun päätyttyä varsin kriittinen omiensa suhteen eikä kiitoksia herunut. Sarja jatkuu maanantaina kolmannella ottelulla Helsingissä.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!