Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HJK:lla mestarin askelmerkit sarja-avauksessa: ”Nyt on aika näyttää kaikille, mikä joukkue tämä on”

Klubin peli on vielä keskeneräistä, mutta joukkue näyttää vakuuttavalta. Atomu Tanaka teki maalit IFK Mariehamnia vastaan.

Urheilu
 
Veikkausliigan huippuhetket 2.4.2016 - 2
Veikkausliigan huippuhetket 2.4.2016 - 2

HJK 2

IFK Mariehamn 0

Artikkeliin liittyvät

”Nyt on aika näyttää kaikille, mikä joukkue tämä on.”

Näin HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo sanoi pukukopissa vain hetkeä ennen kauden ensimmäistä ottelua. Laitapelaaja Nikolai Alhon mukaan kopissa on koko ajan tiedetty, että viime kauden pronssimitalistilla on tällä kaudella todella hyvä joukkue.

”Meillä on laatujoukkue”, Alho sanoi ottelun jälkeen.

Ottelun ensimmäisellä puoliajalla HJK:n pelissä IFK Mariehamnia vastaan oli vielä muistumia viime kauden pysähtyneestä pelistä.

Toisella puoliajalla peliin tuli enemmän liikettä. Atomu Tanakan avausmaali 68. minuutilla vapautti HJK:n pelin.

Vasen laitapakki Taye Taiwo lähetti keskityksen takatolpalle, jossa kentän lyhyin pelaaja Tanaka nousi korkeimmalle ja puski pallon ohi IFK-maalivahti Walter Viitalan.

HJK:n veteraanihyökkääjä Mikael Forssell tuli ryminällä kentälle 73. minuutilla Alfredo ”Buffalo” Morelosin tilalle. Forssell oli lähellä päästä maalintekoon Atomin syötöstä, liukui hetkeä myöhemmin pallon joukkueelleen ja syötti lopulta 84. minuutilla Tanakan toisen maalin. Japanilaishyökkääjä laukoi tarkasti pallon IFK:n maaliin ja lukemiksi 2–0.

”Ei nämä ensimmäiset ottelut koskaan helppoja ole. Maalipaikoille murtautumista ja viimeistelyä peli odotti koko ajan. Olihan se meidän selkeätä hallintaa monessakin mielessä. IFK:lta ei nähty monen syötön syöttöketjuja”, Lehkosuo sanoi ottelun jälkeen Sonera-stadionin yläkerroksessa.

Ennen ottelua Lehkosuo oli painottanut joukkueen syttymistä peliin.

”Halusin, että joukkue ottaa yleisön puolellemme. En halunnut, että säästelemme yhtään. Muistaakseni sanoin myös, että HJK:n show alkaa heti ensi minuutista”, Lehkosuo sanoi.

HJK:n yhteispelin keskeneräisyyttä selittää uudistunut joukkue. Kokoonpanossa oli vain kolme pelaajaa (Tanaka, Obed Malolo ja Sebastian Sorsa ), jotka olivat kauden 2015 avausottelussa kokoonpanossa.

Klubissa ei ollut heikkoja lenkkejä. Uusi laitahyökkääjä Nnambi Oduamadi väläytteli harhautustaitoaan vasemmalla laidalla ja oli 86. minuutilla laukoa kolmannen maalin Klubille. Laukaus osui ylärimaan. Oduamadi sai vaihtoon mennessään halauksen Lehkosuolta.

”Odu oli tosi hyvä. Hän oli vaarallinen ilman palloa ja pallon kanssa. Hän pystyi liukkaasti ohittamaan molemmilta puolilta vastustajia”, Lehkosuo sanoi.

Maalivahti Thomas Dähne pelasi kahdennentoista ottelunsa HJK:ssa ja koki ensimmäisen voittonsa.

”Odotin tätä. Tästä saa lisää itseluottamusta”, Dähne sanoi.

IFK:n Brian Span laukoi pari kertaa vaarallisesti, mutta Dähne selvitti vaaratilanteet.

Lämpimimmän vastaanoton kannattajilta sai Mohamed ”Medo” Kamara, joka palasi ensi kertaa sitten elokuun 2010 Sonera-stadionille. Medon suvereeni esitys keskikentällä antoi lisää aihetta iloon kannattajille.

”Rakastan HJK:ta. Tämä on minulle seurana kuin isä. Olen innoissani, että olen taas täällä”, Medo sanoi.

IFK Mariehamn ei ole koskaan voittanut HJK:ta Sonera-stadionilla. Viime vuonna vastaava ottelu päättyi 1–0 nihkeämmän esityksen jälkeen.

”Meillä on yksinkertaisesti parempi joukkue. Talvella tehty työ punnitaan otteluruuhkan aikana”, Lehkosuo sanoi.

Markku Niskanen / HS
HJK:n Atomu Tanaka tuuletti 1-0 maaliaan, joka oli samalla Veikkausliigakauden avausmaali.
HJK:n Atomu Tanaka tuuletti 1-0 maaliaan, joka oli samalla Veikkausliigakauden avausmaali.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?