Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Duhaupas tyrmäsi Heleniuksen – yleisö tyrmistyi nyrkkeilyn ammattilaisillassa

Robert Helenius ei kestänyt kovanyrkkisen ranskalaisen iskumyllyssä.

Urheilu
 
Fakta

Alemman tason titteli

 Robert Helenius ja Ranskan Johann Duhaupas ottelivat WBC-liiton raskaan sarjan Silver-tittelistä.

 Silver on eräänlainen WBC-liiton alemman tason tittelivyö. Sen kutsuminen MM-titteliksi on harhaanjohtavaa, sillä WBC:llä on myös varsinainen maailmanmestari. MM-vyötä pitää hallussaan Yhdysvaltain Deontay Wilder.

 Helenius on WBC-liiton tuoreimmalla maailmanlistalla Wilderin 23. haastaja. Duhaupas on samalla listalla Heleniusta kymmenen pykälää ylempänä

Nyrkkeilijä Robert Helenius koki ammattilaisuransa ensimmäisen tappion. Se tuli todella karusti, kun Ranskan Johann Duhaupas tyrmäsi suomalaisnyrkkeilijän Helsingin Hartwall-areenan ottelun kuudennessa erässä myöhään lauantaina.

Ottelu päättyi Duhaupas’n murskaavaan oikeaan suoraan. Helenius yritti jatkaa kamppailua, mutta jalat eivät kantaneet. Suomalaisnyrkkeilijää hoivattiin kehässä pitkään, kunnes hän pääsi pystyyn.

Heleniuksen ammattilaisuran saldo on lauantain jälkeen 22 voittoa ja yksi tappio.

Helsingin ottelun panoksena oli WBC-liiton raskaan sarjan Silver-titteli. Silver on WBC-liiton alemman tason tittelivyö. Sen kutsuminen MM-titteliksi on harhaanjohtavaa, sillä WBC:llä on myös varsinainen maailmanmestaruusvyö.

Tappio oli murskaava isku Heleniuksen haaveille nousta ottelemaan suuren liiton maailmanmestaruudesta. Itse hän uskoi, ettei kaikki toivo MM-vyöstä kadonnut Helsingin yöhön.

”Haluan pyytää anteeksi yleisöltä. Mä tulen vielä takaisin ja voitan maailmanmestaruuden”, Helenius sanoi ottelun jälkeen.

Heleniuksen vaikeudet alkoivat toden teolla neljännessä erässä, kun Helenius haki vauhtia kanveesilta. Tilanne näytti ensin liukastumiselta, mutta hidastuksen perusteella asia ei ollut niin.

Duhaupas on voittanut lauantain jälkeen 34 ottelua ja hävinnyt kolmesti. Hän on hyvä nyrkkeilijä, mutta aivan maailman eliittiin ranskalaista ei lasketa. Tappio olikin Heleniukselle ja lähes puolityhjän Hartwall-areenan yleisölle valtava järkytys.

Juho Haapojalle ammattilaisilta oli yhtä karmea kokemus kuin Heleniukselle.

Unkarin Tamas Lodin oikea alakoukku tyrmäsi Haapojan alemman raskassarjan ottelun kolmannessa erässä. Samalla Haapojan nyrkkeilyura saattoi päättyä.

”Kaveri veti leukaan, ja nyt ollaan tässä”, pettynyt Haapoja sanoi rehdisti kamppailun jälkeen.

Suomalaisiskijällä on lauantain jälkeen takanaan 35 ammattilaisottelua, joista seitsemän on päättynyt tappioon, kaksi ratkaisemattomaan ja 26 voittoon.

”Nyt täytyy rauhoittua ja miettiä, oliko ura tässä. Saatan siirtyä valmennushommiin”, lempinimellä Härmän Häjy tunnettu Haapoja totesi pettyneenä.

Hän ei lähtenyt sen kummemmin selittelemään häviötään. Lodin moukari oli niin raju, että Haapoja sai lisähappea heti kehässä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!