Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Robert Helenius tyrmättiin rajusti – ”Tulen vahvempana takaisin”

Urheilu
 
Vesa Moilanen
Ranskan Johann Duhaupas tyrmäsi Robert Heleniuksen Helsingin Hartwall-areenan ottelun kuudennessa erässä.
Ranskan Johann Duhaupas tyrmäsi Robert Heleniuksen Helsingin Hartwall-areenan ottelun kuudennessa erässä. Kuva: Vesa Moilanen

Nyrkkeilijä Robert Helenius koki ammattilaisuransa ensimmäisen tappion. Se tuli todella karusti, kun Ranskan Johann Duhaupas tyrmäsi suomalaisnyrkkeilijän Helsingin Hartwall-areenan ottelun kuudennessa erässä.

Ottelu päättyi Duhaupas’n murskaavaan oikeaan suoraan. Helenius yritti jatkaa kamppailua, mutta jalat eivät kantaneet. Suomalaisnyrkkeilijää hoivattiin kehässä pitkään, kunnes hän pääsi pystyyn.

Ottelun jälkeen Helenius oli olosuhteisiin nähden yllättävän hyväntuulinen.

”Duhaupas pääsi yllättämään. Hänellä oli vikkelä oikea käsi, ja lyönnit tulivat yllättävistä kulmista”, Helenius sanoi.

Heleniuksen ammattilaisuran saldo on lauantain jälkeen 22 voittoa ja yksi tappio. Helsingin ottelun panoksena oli WBC-liiton raskaan sarjan Silver-titteli.

Silver on WBC-liiton alemman tason tittelivyö. Sen kutsuminen MM-titteliksi on harhaanjohtavaa, sillä WBC:llä on myös varsinainen maailmanmestaruusvyö. MM-titteliä pitää hallussaan Yhdysvaltain Deontay Wilder.

Tappio oli murskaava isku Heleniuksen haaveille nousta ottelemaan suuren liiton maailmanmestaruudesta. Itse hän uskoo, ettei toivo MM-vyöstä kadonnut Helsingin yöhön.

”Nyt tuli takapakkia, mutta tulen vahvempana takaisin ja voitan maailmanmestaruuden”, hän vakuutti.

Melko terävästi otteluun tulleen Heleniuksen vaikeudet alkoivat neljännessä erässä, kun hän haki vauhtia kanveesilta. Neljännen erän tilanne näytti ensin liukastumiselta, mutta hidastuksen perusteella asia ei ollut niin.

”En sanoisi olevani lasileuka, vaikka putosin. Tämä oli toinen kerta, kun kävin lattiassa. Ensimmäinen kerta oli 18-vuotiaana.”

Heleniuksen mukaan vaikeudet alkoivat, kun hän päästi Duhaupas’n liian lähelle itseään.

”Olin liian itsevarma. Hän tuli päälle kuin juna.”

Duhaupas on voittanut lauantain jälkeen 34 ottelua ja hävinnyt kolmesti. Hän on hyvä nyrkkeilijä, mutta aivan maailman eliittiin ranskalaista ei lasketa.

Duhaupas on otellut maailmanmestaruudesta Wilderia vastaan, mutta ottelu päättyi ennen täyttä aikaa yhdysvaltalaisen voittoon.

Tappio oli Heleniukselle ja lähes puolityhjän Hartwall-areenan yleisölle valtava järkytys.

”Olen tosi pahoillani yleisön puolesta. Tulen oppimaan tästä kovan läksyn.”

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa molemmat ottelijat jakoivat toisilleen kunniaa.

”Olin harjoitellut tähän otteluun paremmin kuin koskaan aiemmin. Olin katsonut tarkasti Robertin aiempia otteluita”, Duhaupas sanoi Silver-vyö edessään.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!